Άρθρο Localit 06 Ιουνίου, 2017

Δήλωση Γ. Πατούλη με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και για όλους τους υποψηφίους τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, εύχεται ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή την έναρξη των εξετάσεων.

Συγκεκριμένα ο  Γ. Πατούλης δήλωσε τα εξής:

«Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις και για όλους τους υποψηφίους τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

Αναμφίβολα πρόκειται για τον πρώτο σημαντικό σταθμό στην πορεία της ζωής τους, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν είναι η μοναδική ευκαιρία που θα τους δοθεί για την κατάκτηση των στόχων τους.

 

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διανύει η χώρα, η ανάγκη να  επενδύσουμε στη νέα γενιά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η νεολαία μας είναι αυτή που κρατά την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, στα χέρια της.

 

Χρέος της πολιτείας είναι να τη στηρίξει και να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαγγελματική αποκατάσταση των νέων ανθρώπων  και να πάψει το φαινόμενο της μετανάστευσης στο εξωτερικό.

Ήδη έχουν φύγει από τη χώρα μας πάνω από 180.000 νέοι επιστήμονες, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη έξω από τα σύνορα της χώρας.

Η Ελλάδα «αιμορραγεί» και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει διέξοδο στη νέα γενιά που ασφυκτιά επαγγελματικά, υπό το βάρος της κρίσης.

Η χώρα μας διαθέτει εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό και λαμπρά μυαλά.

Της αξίζει να γίνει λίκνο εκπαίδευσης από το οποίο θα μεταλαμπαδεύεται γνώση σε όλο τον κόσμο και να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής της Ευρώπης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Απόσυρση κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων μετά την πιλοτική εφαρμογή

Ο Δήμος Αιγάλεω προχώρησε πρόσφατα στην πιλοτική εφαρμογή συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, στο πλαίσιο των…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ανάφης: Επιστολή προς το Υπ. Ναυτιλίας για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των θερινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία τους για την καθυστέρηση στην έγκαιρη ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων…

Ρεπορτάζ 16 Ιανουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημέρωση ΚΕΔΕ για το καθεστώς εκλογιμότητας των ενστόλων στις δημοτικές εκλογές

Νομική αποσαφήνιση για την εκλογιμότητα ενστόλων – Ρύθμιση στον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης Κατά την συνεδρίαση…