Άρθρο Localit 01 Μαΐου, 2020

Δήλωση δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δήλωση με αφορμή τη σημερινή ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος μεταξύ των άλλων επισημαίνει πώς  «.ο εφετινός εορτασμός, έπειτα από πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης στον τόπο μας, στην διάρκεια των οποίων: αυξήθηκε υπερβολικά η ανεργία, καθηλώθηκε η ανάπτυξη και επιδεινώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις σε όλους τους τομείς, βρίσκει την χώρα μας –και την παγκόσμια κοινότητα– εν μέσω μιας νέας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσεως, που δοκιμάζει τις αντοχές της δημόσιας και της ιδιωτικής οικονομίας, με την εκτεταμένη διακοπή δραστηριοτήτων».

Ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Λαμπρινός  τονίζει ότι «συνεχίζει να αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα η έλλειψη προσωπικού, έλλειψη που εμποδίζει την πραγμάτωση βασικών λειτουργιών στις δομές της».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Λαμπρινού:

Η Πρωτομαγιά αποτελεί σημείο αναφοράς, διεθνώς, για την δημιουργική παρουσία κάθε ανθρώπου στην κοινωνία που ζει, και στην οποία πρέπει να προσφέρει, εργαζόμενος σε συνθήκες αξιοπρεπείς, δημοκρατικές, με κατοχυρωμένα δικαιώματα, και με σεβασμό της προσωπικότητάς του.

Ο εφετινός εορτασμός, έπειτα από πολλά χρόνια οικονομικής κρίσης στον τόπο μας, στην διάρκεια των οποίων: αυξήθηκε υπερβολικά η ανεργία, καθηλώθηκε η ανάπτυξη και επιδεινώθηκαν οι εργασιακές σχέσεις σε όλους τους τομείς, βρίσκει την χώρα μας –και την παγκόσμια κοινότητα– εν μέσω μιας νέας πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσεως, που δοκιμάζει τις αντοχές της δημόσιας και της ιδιωτικής οικονομίας, με την εκτεταμένη διακοπή δραστηριοτήτων.

Με απροσδιόριστο ακόμη χρονικό ορίζοντα οριστικής αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, οφείλουμε να κινηθούμε προς την «επόμενη μέρα» με την προσοχή μας διαρκώς στραμμένη στον εργαζόμενο, στην κοινωνική συνοχή, στην εντατική αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεχίζει να αποτελεί κεφαλαιώδες ζήτημα η έλλειψη προσωπικού, έλλειψη που εμποδίζει την πραγμάτωση βασικών λειτουργιών στις δομές της. Στον Δήμο Ηρακλείου συνεχίζουμε να διεκδικούμε μόνιμες προσλήψεις για τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας. Με πνεύμα αλληλεγγύης και διαρκείς προσπάθειες, βρισκόμαστε και θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των εργαζομένων και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…

Ρεπορτάζ 01 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Κουκάς: Η φέρουσα ικανότητα των νησιών είναι δείκτης ποιότητας δημοκρατίας

Διοικητική φέρουσα ικανότητα και νησιωτικότητα στο επίκεντρο κοινοβουλευτικής συζήτησης Ο κ. Κωνσταντίνος Κουκάς Αντιπρόεδρος του…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…