Άρθρο Localit 23 Σεπτεμβρίου, 2022

Δηλώσεις ενδιαφέροντος για μαθητές και εθελοντές εκπαιδευτικούς στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Πεντέλης

Συνεχίζεται και φέτος στον Δήμο Πεντέλης, το πρόγραμμα «Κοινωνικό Φροντιστήριο, που παρέχεται σε συνεργασία με τα ιδιωτικά φροντιστήρια και με εθελοντές καθηγητές.

Στόχος του προγράμματος είναι  η  υποστήριξη μαθητών/-τριών των οποίων η οικογένεια δεν δύναται να ανταπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις ενός ιδιωτικού φροντιστηρίου, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν ισότιμη πρόσβαση στην γνώση και στην παιδεία.

Η επιλογή των μαθητών θα γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια από το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας  του Δήμου Πεντέλης.

Στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές και οι εθελοντές καθηγητές, μπορούν να καταθέτουν τις δηλώσεις ενδιαφέροντος έως και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα:

Μαθητές:

Δηλώσεις ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά:

https://penteli.intelligentcity.gr/icityops/taxis_login.php?cc_id=48

Ή και στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πεντέλης, (Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη, Μελίσσια) μέχρι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2108100885 εσωτερικό 21 ή 31.  Αρμόδιοι υπάλληλοι: Ζαμάνου Μαρία, Στάμου Ασημίνα.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση από το κηδεμόνα του μαθητή/τριας
  • Φωτοαντίγραφο ΑΔΤ ή γονέα – κηδεμόνα και παιδιού /ων.
  • Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος και Ε1.
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ,
  • Κάθε άλλο έγγραφο , που μπορεί να αποτελεί κοινωνικό κριτήριο όπως κάρτα ανεργίας, γνωμάτευση αναπηρίας κλπ.

Εκπαιδευτικοί

Στο πλαίσιο της ίδιας δράσης καλούνται οι καθηγητές και οι δάσκαλοι όλων των ειδικοτήτων που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού μέχρι την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 στο τηλέφωνο 2108100884 (κ. Ζαμάνου Μαρία) ή στο email: zamanou@melissia.gr.

«Πρόκειται για ακόμη μία στοχευμένη ενέργεια του Δήμου μας, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής πολιτικής, η οποία θα ανακουφίσει σημαντικά οικογένειες και μαθητές χαμηλότερου εισοδήματος δίνοντάς τους παράλληλα ίσες ευκαιρίες. Ευχαριστούμε τους ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων, αλλά και μεμονωμένους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με συναίσθημα προσφοράς και ανιδιοτέλειας ανταποκρίθηκαν την πρόσκλησή μας για παροχή δωρεάν μαθημάτων, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά πως η ανθρωπιά και ο εθελοντισμός αποτελούν μία από τις κινητήριες δυνάμεις της κοινωνίας μας», δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα φροντιστήρια και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στη δράση μας αυτή, η οποία έχει σκοπό να σταθεί αρωγός στις ευαίσθητες ομάδες της τοπικής κοινωνίας μας», τόνισε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Μητροπούλου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ- ΟΤΑ: Νόμιμη η απεργία- αποχή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή, που είχε ασκήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού»

Ανοικτή διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού», διεξάγει ο Δήμος Περάματος, από…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών του Δήμου Περάματος

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό προσπάθειας εξαπάτησης από αγνώστους οι οποίοι παρίσταναν εργαζόμενους του Δήμου Περάματος,…