Άρθρο Localit 24 Ιουλίου, 2024

Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης της μικροκινητικότητας. Χθες Τρίτη 23/7 υπεγράφη η σχετική σύμβαση από τον δήμαρχο, Παναγιώτη Χριστόφα.

To έργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο Μυτιλήνης.

Το σύστημα θα δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν χωρίς χρέωση ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης που θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου, τα οποία θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 310.000 ευρώ και ο χρόνος υλοποίησής του είναι έως οκτώ μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

«Αποτελεί βασική προτεραιότητά μας ως Δημοτική Αρχή η ενίσχυση της μικροκινητικότητας και της χρήσης του ποδηλάτου όχι μόνο στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και στους οικισμούς του Δήμου μας. Σε  αυτό το πλαίσιο, η υπογραφή  της σύμβασης αποτελεί ένα σημαντικό βήμα, ώστε την επόμενη άνοιξη να έχουμε εγκατεστημένο και πλήρως λειτουργικό το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, που θα επιτρέπει σε κατοίκους και επισκέπτες να επιλέξουν το ποδήλατο ως ένα εναλλακτικό μέσο για την μετακίνησή τους αλλά και για να γνωρίσουν τον τόπο μας και τα αξιοθέατά του», δήλωσε ο δήμαρχος Π. Χριστόφας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…