Άρθρο Localit 04 Ιουνίου, 2025

Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους για την τραγωδία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στους δέκα ενόχους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, το δικαστήριο αποφάσισε, με πλειοψηφία 2 προς 1 και με μειοψηφία την ίδια, να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στους κριθέντες ενόχους. Η πρόεδρος είχε την άποψη ότι σε κάποιους εκ των κατηγορουμένων έπρεπε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Για τα υπόλοιπα ελαφρυντικά που ζήτησαν οι κατηγορούμενοι, η απόφαση απόρριψής τους, ελήφθη ομόφωνα.

Αμέσως μετά η Εισαγγελέας Σταματίνα Περιμένη ζήτησε να επιβληθούν ποινές στους εννέα εκ των κατηγορουμένων 4 ετών για κάθε ανθρωποκτονία από αμέλεια και 3 ετών για κάθε σωματική βλάβη. Επίσης πρότεινε να μην μειωθεί η πρωτόδικη ποινή των 3 ετών στον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, από την αυλή του οποίου είχε ξεκινήσει η φωτιά.

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου είχε εισηγηθεί να αναγνωρίσουν οι δικαστές στους εννέα από τους δέκα κριθέντες ενόχους το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Η εισαγγελική λειτουργός εξαίρεσε από την αναγνώριση του ελαφρυντικού τον κάτοικο Πεντέλης που προκάλεσε την καταστροφή, Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, αναφέροντας ότι έχει καταδικαστεί στο παρελθόν.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…