Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2022

Διημερίδα για την κακοποίηση ανηλίκων στον Δήμο Χαλκιδέων

Επιστημονική  διημερίδα επιμόρφωσης και εκπαίδευσης, με θέμα «Κακοποίηση Ανηλίκων – Επιθετική και Παραβατική Συμπεριφορά Ανηλίκων», πραγματοποιούν ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ν. Ευβοίας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας.

Στην εκδήλωση, θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με την αναγνώριση και αντιμετώπιση του φαινομένου εντός του σχολικού πλαισίου, την επιθετική και παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων, τις μορφές βίας και επιθετικότητας.

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, από τις 14:00 έως τις 20:00, και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 16:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

«Καθημερινά, σε ολόκληρο τον κόσμο, αναδύονται στο φως περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών, ένα κοινωνικό φαινόμενο με πολλές και ποικίλες μορφές, που όλες όμως οδηγούν στη βλάβη της υγιούς ζωής και ανάπτυξης του παιδιού. Η προστασία των παιδιών μας αφορά όλους και με γνώμονα αυτή πραγματοποιούμε τη διημερίδα, προκειμένου να βοηθηθεί ο ρόλος του σχολείου και των εκπαιδευτικών στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΕ- ΟΤΑ: Νόμιμη η απεργία- αποχή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Δόμησης

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή, που είχε ασκήσει το υπουργείο Εσωτερικών σε…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού»

Ανοικτή διαδικτυακή διαβούλευση για την ανάπλαση του χώρου του «Αρμού», διεξάγει ο Δήμος Περάματος, από…

Ενδιαφέρουν 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προσπάθεια τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών του Δήμου Περάματος

Με αφορμή πρόσφατο περιστατικό προσπάθειας εξαπάτησης από αγνώστους οι οποίοι παρίσταναν εργαζόμενους του Δήμου Περάματος,…