Άρθρο Localit 11 Οκτωβρίου, 2021

Διευρύνεται η λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο Δήμο Ιλίου

Σε διευρυμένη λειτουργία, ως ανοιχτή μονάδα φροντίδας για άτομα με άνοια, προχωρά ο Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια του Δήμου Ιλίου σε συνεργασία με την Εταιρία Alzheimer Αθηνών, παρέχοντας υποστήριξη στους ίδιους και τις οικογένειές τους, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Παράλληλα, θα παρέχει υπηρεσίες για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη, καθώς και εκπαιδεύσεις για φροντιστές και επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου  στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης, όπου έγκυροι επιστήμονες θα μιλήσουν για την άνοια και τη συχνότερη μορφή της τη νόσο Alzheimer, θα παρουσιάσουν στοιχεία για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και θα αναλύσουν διεξοδικά τα οφέλη της νέας υπηρεσίας του Συμβουλευτικού Σταθμού για τους πολίτες. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 213 2141313 ή στο email: kentroilion@gmail.com.

Πρόγραμμα εκδήλωσης: https://www.ilion.gr/program_alzheimer_20211013

Σύνδεσμος για την παρακολούθηση της εκδήλωσης: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYodemurD8sHdQw-9q6rVUUe-jnja6pF88a

«Οι άνθρωποι που πάσχουν από κάποια μορφή άνοιας, ζουν με τους δικούς τους κανόνες, έξω και πέρα από τις δικές μας συνήθειες. Η φροντίδα τους απαιτεί γνώση των συμπτωμάτων της ασθένειας, υπομονή, ανεκτικότητα και προσαρμοστικότητα. Απαιτεί πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και ενημέρωση, στοιχεία τα οποία παρέχει σε σημαντικό βαθμό η διευρυμένη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου μας για την Άνοια. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Εταιρία Alzheimer Αθηνών για την άριστη συνεργασία και όλους όσοι συμβάλλουν σε ένα τόσο σημαντικό συμβουλευτικό και ουσιαστικό έργο», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ν. Ζενέτος.

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ, Ε.Π. «Αττική 2014 – 2020» και από εθνικούς πόρους. Φορέας Χρηματοδότησης του Συγχρηματοδοτούμενου Σκέλους Έργου είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία στηρίζει χρηματοδοτικά τις ΟΧΕ/ΒΑΑ που εντάσσονται χωρικά στην αρμοδιότητά της, μέσω Ε.Π. «Αττική 2014-2020», με ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης τον ΑΣΔΑ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 26 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους

Πέντε σημαντικές παρεμβάσεις περιλαμβάνει η νέα τροποποιημένη ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους, που εξέδωσε το υπουργείο…

Ενδιαφέρουν 26 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στις 12 Νοεμβρίου στην Αθήνα η 31η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΔΕΥΑ

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, θα διεξαχθεί η 31η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., στην…

Ενδιαφέρουν 26 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν κλινική εξέταση μαστού από το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Ηγουμενίτσας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, το ΚΕΠ Υγείας του…