Άρθρο Localit 30 Νοεμβρίου, 2023

Διεθνές βραβείο φωτογραφίας για την «Κλιματική Κρίση» στον αντιδήμαρχο Διστόμου

Διεθνές βραβείο φωτογραφίας στην κατηγορία «Κλιματική Κρίση» απέσπασε φωτογραφία του αντιδημάρχου του Δήμου Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας Παναγιώτη Δημάκα. Επιλέχθηκε ανάμεσα στις 23 καλύτερες φωτογραφίες σε όλο τον κόσμο σε διαγωνισμό που πραγματοποίησε το παγκοσμίου κύρους “Ευρωπαϊκό Πρακτορείο Φωτογραφιών” (EPA images).

Η φωτογραφία αποτυπώνει την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου που ξεκίνησε από τον Δήμο Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας  πίσω από το εργοστάσιο “Αλουμίνιον της Ελλάδας”, και έκαψε μεγάλο μέρος του Ελικώνα και την πλούσια βλάστηση γύρω από την Μονή του Οσίου Λουκά.

Εκείνες τις ώρες ο αντιδήμαρχος βρισκόταν στο πύρινο μέτωπο με τον δήμαρχο Γιάννη Σταθά και κλιμάκιο εθελοντών πυροσβεστών. Λόγω των δυσκολιών πρόσβασης των φωτογραφικών πρακτορείων στην περιοχή τους ζητήθηκε, αρχικά με απεύθυνση στο συνταξιούχο δημοσιογράφο Λουκά Δημάκα που βρίσκονταν στο Δίστομο και μέσω αυτού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να στείλουν αν μπορούσαν φωτογραφίες από το πύρινο μέτωπο.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν, στάλθηκαν στην Αθήνα και από εκεί στο EPA images. Η συγκεκριμένη διακρίθηκε αυθημερόν ως η καλύτερη της ημέρας και τώρα, στην ετήσια επισκόπηση η φωτογραφία αυτή ήταν μια από τις 23 καλύτερες στον κόσμο στη κατηγορία “Κλιματική Κρίση”!

 

Πηγή: ΕΡΤ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέλος της «Ορεινής Συμμαχίας» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων ο Δήμος Ελασσόνας

Την ένταξή του ως μέλους στην Ορεινή Συμμαχία (Mountain Partnership) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Μια μοναδική μουσική βραδιά με τον λαουτίστα Βασίλη Κώστα και τον δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλο

Δύο από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες, ο Σωκράτης Σινόπουλος και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια Δ. Ελλάδας «συμμαχούν» για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

Τα θεμέλια για μια δυναμική συνεργασία ανάμεσα στην Αναπτυξιακή Αθήνας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπήκαν…