Άρθρο Localit 13 Μαΐου, 2021

Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο της ΚΕΔΕ για χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης

Διεθνές διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Καινοτόμος χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης» διοργανώνει η ΚΕΔΕ σήμεραΠέμπτη, 13 Μαΐου και ώρα 10 το πρωί.

Στόχος του συνεδρίου η ενημέρωση των δήμων και των σχετιζόμενων φορέων για τις βέλτιστες πρακτικές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου PRODESA – Ανάπτυξη Έργων Ενεργειακής Αποδοτικότητας στη Νότια Αττική, με έμφαση στην καινοτόμο χρηματοδότηση και στον τρόπο που οι Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης μπορούν να αποτελέσουν αποδοτικό εργαλείο, στο πλαίσιο ενός βιώσιμου Τοπικού Ενεργειακού Σχεδίου, για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Το έργο. που χρηματοδοτείται πλήρως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων τρόπων αύξησης της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων και οδοφωτισμού, αλλά και στην ανεύρεση συμπληρωματικών χρηματοδοτικών εργαλείων.

Την έναρξη του Διεθνούς διαδικτυακού Συνεδρίου θα κάνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου στο κάλεσμά του αναφέρει: «Το να γνωρίζουμε και να επικοινωνούμε τις πληροφορίες για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη σε κάποιους δήμους της Ελλάδας είναι μια σημαντική παράμετρος για να φτιάξουμε τις πόλεις μας ώστε να είναι πιο πράσινες, πιο ανθρώπινες και πιο λειτουργικές. Οι  «καλές πρακτικές» αποτελούν προτεραιότητα μας και γι’ αυτό υπάρχει ειδική κατηγορία στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και ειδικότερα η ομάδα εργασίας για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις και διερευνά κάθε δυνατότητα ενημέρωσης των δήμων για την άντληση πόρων για καινοτόμες πρακτικές. Η συμμετοχή στο διαδικτυακό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, την Πέμπτη 13 Μαΐου είναι σίγουρο θα δώσει απαντήσεις αλλά και θα μεταφέρει τεχνογνωσία ώστε κάθε δήμος της Ελλάδας να μπει στην τροχιά της καινοτομίας για την χρηματοδότηση έργων ενεργειακής απόδοσης».

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωνσταντίνος Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Τοποθετήσεις θα κάνουν η γενική γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Αλεξάνδρα Σδούκου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί μέσω live streaming από τη σελίδα της ΚΕΔΕ στο Facebook και το κανάλι της Ένωσης στο youtube.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες στο συνημμένο αρχείο. ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ – ΣΥΝΕΔΡΙΟ PRODESA

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 12 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λάζαρος Κυρίζογλου-Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Αποτελεί συνταγματική ευθύνη της Αυτοδιοίκησης η προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεών μας

Σε χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Στασινός, με…

ΚΕΔΕ 10 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: Αδυνατούμε να αναλάβουμε την ευθύνη εφαρμογής μέτρων πυροπροστασίας χωρίς να διασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι και το απαιτούμενο προσωπικό

Δεν  συμφωνεί η ΚΕΔΕ να αναλάβουν οι δήμοι την αρμοδιότητα και την ευθύνη εφαρμογής του…

ΚΕΔΕ 09 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο ΔΣ της ΚΕΔΕ το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση και η πυροπροστασία ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 και ώρα 12:00, στα γραφεία της…