Άρθρο Localit 18 Δεκεμβρίου, 2013

Διευκρινίσεις και απαντήσεις ζητά η ΚΕΔΕ από τον αναπληρωτή υπουργό Λ. Γρηγοράκο

askounisΕπείγουσα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών  Λεωνίδα Γρηγοράκο ζητά με επιστολή του πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης προκειμένου «να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και απαντήσεις τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο» για τα συμπεράσματα της μελέτης που απέστειλε στους δήμους της χώρας και αφορά στη στελέχωση και σε εκτιμήσεις κινητικότητας προσωπικού ανά δήμο.

«Μας είχατε διαβεβαιώσει, υπογραμμίζεται   στην επιστολή του κ. Ασκούνη, ότι οποιαδήποτε σχετική μελέτη, πριν καταλήξει σε συμπεράσματα και δημοσιοποιηθεί θα είχε τεθεί υπόψη μας. Αντιθέτως, το Υπουργείο προχώρησε σε ανακοίνωση των συμπερασμάτων για κάθε Δήμο χωριστά, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί μεγάλες απορίες, ερωτηματικά και εύλογες αντιδράσεις για τις προτάσεις της μελέτης. Η μελέτη φέρεται να  περιλαμβάνει κριτήρια και παραδοχές χωρίς να γίνεται κατανοητή η επιστημονική αναγκαιότητα αυτών των κριτηρίων».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει ότι η τελική θέση της ΚΕΔΕ θα διατυπωθεί μετά την πλήρη ενημέρωση.

Αναλυτικά η επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Με το υπ’ αριθμ. 2271/16.12.2013 έγγραφό σας, διαβιβάσατε στους Δήμους της χώρας συμπεράσματα μελέτης, η οποία εκπονήθηκε από ομάδα έργου του Υπουργείου σας και αφορά στη στελέχωση και σε εκτιμήσεις Κινητικότητας προσωπικού ανά Δήμο και μάλιστα πριν από την έναρξη υλοποίησης της Εθελοντικής Διαδημοτικής Κινητικότητας.

Μας είχατε διαβεβαιώσει ότι οποιαδήποτε σχετική μελέτη, πριν καταλήξει σε συμπεράσματα και δημοσιοποιηθεί θα είχε τεθεί υπόψη μας. Αντιθέτως, το Υπουργείο προχώρησε σε ανακοίνωση των συμπερασμάτων για κάθε Δήμο χωριστά, με αποτέλεσμα να έχουν προκληθεί μεγάλες απορίες, ερωτηματικά και εύλογες αντιδράσεις για τις προτάσεις της μελέτης. Η μελέτη φέρεται να  περιλαμβάνει κριτήρια και παραδοχές χωρίς να γίνεται κατανοητή η επιστημονική αναγκαιότητα αυτών των κριτηρίων.

Επειδή λοιπόν, έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζητάμε επειγόντως συνάντηση μαζί σας, ως καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και απαντήσεις τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Η τελική θέση της ΚΕΔΕ θα διατυπωθεί αφού πρώτα λάβουμε πλήρη ενημέρωση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…