Άρθρο Localit 16 Ιουλίου, 2015

Διευκρινήσεις για τις προσλήψεις στην κοινωφελή εργασία στους δήμους

κοινωφελής εργασίαΔιευκρινίσεις σχετικά τις διαδικασίες  πρόσληψης από τους δήμους  ανέργων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας δίδονται από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων.

Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι ο αριθμός των διατιθέμενων θέσεων της ειδικότητας ΥΕ γενικών καθηκόντων ανέρχονται σε 14.210, ήτοι το 44,03% των ωφελουμένων. Όμως οι δήμοι οφείλουν:

Πρώτον,  να κατανείμουν τους επιτυχόντες σε θέσεις γενικών καθηκόντων σε θέσεις απασχόλησης που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, δηλαδή να μην τους αλλάξουν κατηγορία απασχόλησης.

Δεύτερον, να μην υπερβούν τον αριθμό των ΥΕ Γενικών Καθηκόντων που τους έχει εγκριθεί.

Τρίτον, οι δήμοι οφείλουν να ενημερώσουν γραπτώς τον ΟΑΕΔ για την ακριβή κατανομή εργασιών των ωφελουμένων, εν προκειμένω σε ποιους τομείς οι δήμοι κατανέμουν τη συγκεκριμένη κατηγορία ωφελούμενων. Επίσης θα πρέπει να δηλωθούν ρητά από τους δήμους στον ΟΑΕΔ,  οι ωφελούμενοι γενικών καθηκόντων που θα εργαστούν στην καθαριότητα, έτσι ώστε να καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων.

Αναφορικά με το ποιος έχει την ευθύνη  για τον έλεγχο των δικαιολογητικών, η Γενική Γραμματεία ενημερώνει ότι: «Για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των ωφελουμένων την ευθύνη φέρει ο επιβλέποντας φορέας. Ο ΑΣΕΠ ο οποίος και ενέκρινε την προαναφερθείσα δημόσια πρόσκληση  κατάρτισε αναλυτικά προσοντολόγιο στο οποίο αναγράφονται όλα τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχουν  οι ωφελούμενοι έτσι ώστε να απασχοληθούν στην εκάστοτε ειδικότητα».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…