Άρθρο Localit 27 Οκτωβρίου, 2021

Διαμόρφωση υποδομών για την εγκατάσταση νέων οικίσκων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Τρεις εργολάβοι αναμένεται να μπουν τις επόμενες ημέρες στον οικισμό του Σαμπά, στο Ίνι αλλά και στο Χουμέρι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, προκειμένου να διαμορφώσουν τους χώρους όπου θα τοποθετηθούν οι οικίσκοι που θα στεγάσουν τους κατοίκους οι οποίοι είδαν τους κόπους μια ζωής να γκρεμίζονται, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας,  Μανώλης Φραγκάκης, βρέθηκε χθες  στο χωριό Σαμπάς όπου η καταστροφή των σπιτιών είναι σχεδόν ολοκληρωτική από το πέρασμα του Εγκέλαδου και συνομίλησε με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας  Γιώργο Σταυρουλάκη, με την ιδιοκτήτρια που παραχωρεί το οικόπεδο έκτασης δύο στρεμμάτων περίπου για την εγκατάσταση των οικίσκων  Δέσποινα Περάκη, αλλά και κατοίκους της περιοχής.

Ο δήμαρχος είδε τον χώρο στον Σαμπά, όπου σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν έξι μικροί οικίσκοι και επιπλέον άλλοι τέσσερις μεγαλύτεροι το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες στέγασης των κατοίκων.

Αντίστοιχα στο Ίνι, τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν δέκα οικίσκοι και στο Χουμέρι που επίσης υπέστη μεγάλες ζημιές από τον σεισμό, άλλοι επτά.

«Υπάρχουν ελάχιστα σπίτια που έχουν κριθεί κατάλληλα για να κατοικηθούν σε αυτά τα χωριά και ο δήμος προχωράει σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα, οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι αυτών των περιοχών, να μπορέσουν να επανέλθουν σε μια πιο φυσιολογική καθημερινότητα. Η ίδια διαδικασία θα συνεχιστεί και με άλλους οικισμούς του δήμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκάκης, μετά την επίσκεψη του στα παραπάνω χωριά.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…