Άρθρο Localit 31 Δεκεμβρίου, 2015

Διαμαρτυρία ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας για επιλεκτικές συμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις

ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥΣε επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή,  ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, επισημαίνει πως τα συλλογικά όργανα και οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού πληροφορήθηκαν  την ολοκλήρωση ενός κύκλου «υπογραφών προγραμματικών συμβάσεων για την κατασκευή – ανακατασκευή – συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με 17 Δήμους».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ τονίζει πως όλη αυτή η εξέλιξη συντελέσθηκε εν αγνοία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς να δοθεί η δυνατότητα διατύπωσης προτάσεών της ή υποβολής αιτημάτων εκ μέρους και άλλων ενδιαφερομένων Δήμων.

Στην επιστολή εκφράζεται η προσδοκία  να ανοίξει πολύ σύντομα ένας δεύτερος κύκλος παρόμοιας δράσης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του οποίου (κύκλου) τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, τα όρια και ιδιαιτέρως τα κριτήριά του, θα είναι εγκαίρως και εκ των προτέρων γνωστά και θα προκύπτουν μέσα από την κοινή προσπάθεια, τον καλόπιστο και δημιουργικό διάλογο και την καλή συνεργασία της ΓΓΑ με τα αρμόδια συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εν όψει αυτού του δεύτερου κύκλου, ο κ. Λ. Κυρίζογλου υπενθυμίζει πως, στα όρια της Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχουν και λειτουργούν, με τεράστιες ανάγκες, και άλλοι 37 Δήμοι, οι οποίοι αναμένουν και αυτοί την στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις τους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…