Άρθρο Localit 22 Ιουνίου, 2023

Διαμαρτυρία εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης για τα εργατικά ατυχήματα και τις ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας

Συγκέντρωση στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης και πορεία μέχρι την Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια και τις ελλείψεις στα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ).

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν αρχικά ανοιχτή γενική συνέλευση στον αύλειο χώρο του δημαρχιακού μεγάρου και, όπως ειπώθηκε, μέσα στο 2023 σημειώθηκαν 18 εργατικά ατυχήματα και περισσότερα από 140 από το 2020 έως και σήμερα.

Τα περισσότερα ατυχήματα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, συνέβησαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας και ακολούθως στην Υπηρεσία Πρασίνου και στις άλλες διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες. «Έχει ξεφύγει η κατάσταση. Πολλές βλάβες, κανένας σωστός εξοπλισμός, δεν υπάρχει ενημέρωση για τους βασικούς κανόνες ασφαλείας. Στα εργοτάξια ήρθαν μποτάκια και πριν από λίγο καιρό μας δόθηκαν γάντια, ωστόσο υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στα υπόλοιπα ΜΑΠ, φόρμες, παντελόνια, αδιάβροχα, ανακλαστικά γιλέκα, μάσκες προστασίας, τα οποία μας υποσχέθηκαν από τον περασμένο Δεκέμβριο», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Φουντούκης.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος τους ενημέρωσε πως το θέμα της χορήγησης των ΜΑΠ θα συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας, διά μέσου κεντρικών οδών της πόλης, προς την Επιθεώρηση Εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι επέδωσαν καταγγελία για τα εργατικά ατυχήματα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανοίγει στις 26 Φεβρουαρίου η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού για υποβολή αιτήσεων

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, ανοίγει την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης – Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης

Η αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλονίκης τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Στέλιου Αγγελούδη…

Ενδιαφέρουν 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράμα: Παράταση υποβολής αιτήσεων για μείωση δημοτικών τελών

Έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου, παρατείνεται στον Δήμο Δράμας, η υποβολή αιτήσεων για μείωση δημοτικών…