Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2023

Διάκριση των μαθητών του 4ου Γενικού Λυκείου Πετρούπολης, στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας

Την 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας, που διεξάγεται για 2η χρονιά, κατέλαβαν οι «Μαθητές εν δράσει» από το 4ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης.

Οι «Μαθητές εν δράσει», που αποτελούνται από τους Γεράσιμο Μουρελάτο, Διονύση Παπαδάτο και Άκη Τζανετή, συνοδευόμενοι από τις επιβλέπουσες καθηγήτριες Εύα Μεσάικου και Κατερίνα Σιμάτου, παρουσίασαν την ιδέα τους για την οργάνωση ενός παζαριού, που θα πραγματοποιείται στον χώρο του σχολείου, δύο με τρεις φορές τον χρόνο.

Στο παζάρι θα διατίθενται προς πώληση βιβλία, ρούχα, φάρμακα και λαχανικά (που θα καλλιεργούν οι ίδιοι οι μαθητές στον λαχανόκηπο του σχολείου τους), ενώ τα έσοδα από αυτό το εγχείρημα θα προσφέρονται στις άπορες οικογένειες του Δήμου Πετρούπολης.

Ο διαγωνισμός με τίτλο «Skills Clubs: Δεξιότητες νέων για τον 21ο αιώνα», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του British Council, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Εκατόν δώδεκα (112) σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα (ηλικίας 14 έως 18 ετών), ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, καταθέτοντας ευφάνταστες προτάσεις δράσεων, που στόχο τους έχουν να απαντήσουν σε ένα κοινωνικό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολεί την κοινότητά τους, εντός ή εκτός σχολείου.

Πέντε (5) από αυτές τις ομάδες προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, διεκδικώντας το πολυπόθητο έπαθλο, με βάση τον ξεχωριστό κοινωνικό τους αντίκτυπο και την καινοτομία του πλάνου τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Blue Festival έρχεται στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον Μάιο του 2024

Το καινοτόμο φεστιβάλ, 3 BLUE Festival, έρχεται για πρώτη φορά στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης,…

Με μια ματιά 21 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στη συνθέτρια Λένα Πλάτωνος το Βραβείο “Νίκος Καζαντζάκης” του Δήμου Ηρακλείου

Με μια λιτή αλλά συγκινητική Τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε το…

Με μια ματιά 19 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Υπογράφηκε η σύμβαση για τη συνολική ανακατασκευή του ποδηλατοδρομίου στο Ακρωτήρι

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της συνολικής ανακατασκευής του ποδηλατοδρομίου στα Χανιά καθώς σήμερα…