Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2023

Διάκριση των μαθητών του 4ου Γενικού Λυκείου Πετρούπολης, στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας

Την 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ιδεών Κοινωνικής Καινοτομίας, που διεξάγεται για 2η χρονιά, κατέλαβαν οι «Μαθητές εν δράσει» από το 4ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης.

Οι «Μαθητές εν δράσει», που αποτελούνται από τους Γεράσιμο Μουρελάτο, Διονύση Παπαδάτο και Άκη Τζανετή, συνοδευόμενοι από τις επιβλέπουσες καθηγήτριες Εύα Μεσάικου και Κατερίνα Σιμάτου, παρουσίασαν την ιδέα τους για την οργάνωση ενός παζαριού, που θα πραγματοποιείται στον χώρο του σχολείου, δύο με τρεις φορές τον χρόνο.

Στο παζάρι θα διατίθενται προς πώληση βιβλία, ρούχα, φάρμακα και λαχανικά (που θα καλλιεργούν οι ίδιοι οι μαθητές στον λαχανόκηπο του σχολείου τους), ενώ τα έσοδα από αυτό το εγχείρημα θα προσφέρονται στις άπορες οικογένειες του Δήμου Πετρούπολης.

Ο διαγωνισμός με τίτλο «Skills Clubs: Δεξιότητες νέων για τον 21ο αιώνα», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του British Council, με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Εκατόν δώδεκα (112) σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα (ηλικίας 14 έως 18 ετών), ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, καταθέτοντας ευφάνταστες προτάσεις δράσεων, που στόχο τους έχουν να απαντήσουν σε ένα κοινωνικό ή περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολεί την κοινότητά τους, εντός ή εκτός σχολείου.

Πέντε (5) από αυτές τις ομάδες προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, διεκδικώντας το πολυπόθητο έπαθλο, με βάση τον ξεχωριστό κοινωνικό τους αντίκτυπο και την καινοτομία του πλάνου τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι φλεβών/αρτηριών στον δήμο Κοζάνης

Προληπτικό έλεγχο και ενημέρωση  για την χρόνια φλεβική νόσο διοργανώνουν ο δήμος Κοζάνης σε συνεργασία…

Με μια ματιά 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Ηπείρου: Σήμερα η γνωμοδότηση για το φωτοβολταϊκό στη λίμνη Πουρναρίου

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί του αιτήματος της…

Με μια ματιά 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέο «πάρκο τσέπης» με 456 αρωματικά φυτά και δέντρα στην Τούμπα

Ένα νέο «πάρκο τσέπης», γεμάτο με αρωματικά φυτά και δέντρα, «γεννήθηκε» στην οδό Αμφιπόλεως, στην…