Άρθρο Localit 01 Απριλίου, 2024

Διάκριση Δήμου Αγρινίου στα Greek Green Awards 2024

Για την κατασκευή του πρότυπου 7ου Γυμνασίου Αγρινίου, (κατηγορία Οικολογική Δόμηση), διακρίθηκε ο Δήμος Αγρινίου, στα Greek Green Awards 2024.

Στο πλαίσιο των  Greek Green Awards 2024 για τις  τεχνολογίες περιβάλλοντος, την κυκλική οικονομία και τις έξυπνες πόλεις  βραβεύτηκαν  οργανισμοί, φορείς της Αυτοδιοίκησης και επιχειρήσεις που έθεσαν την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος.

Η επιλογή τους έγινε από εξειδικευμένη επιστημονική επιτροπή.

 «Στο Αγρίνιο πετύχαμε  ένα πράσινο θαύμα για τα δεδομένα της Χώρας, την εποχή που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε. Θέσαμε την καινοτομία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος, το πράξαμε με όρους  μέλλοντος και κυρίως  κάνοντας τους μαθητές συμμέτοχους  σε ένα βιώσιμο περιβάλλον.  Πρόκειται για την πιο σύγχρονη σχολική μονάδα της Χώρας με μηδενική εκπομπή ρύπων και κάλυψη των ενεργειακών αναγκών», τόνισε κατά την παραλαβή της τιμητικής διάκρισης ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου και πρόσθεσε: «Έχουμε ανάγκη οι Δήμοι να μας προσφέρουν μια ποιοτική αστική καθημερινότητα. Ας ξεκινήσουμε καλλιεργώντας την πράσινη παιδεία.  Είμαι χαρούμενος γιατί η η Αυτοδιοίκηση, που υπηρετώ πολλά χρόνια, καταφέρνει να εκπληρώνει το ρόλο της  και να οδηγεί τις κοινωνίες στα επόμενα βήματα. Δεν ακολουθούμε απλά τις εξελίξεις αλλά πρωταγωνιστούμε σε αυτές».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
3ο Θερινό Σχολείο του Παγκοσμίου Γεωπάρκου UNESCO Βίκου-Αώου

Ολοκληρώθηκε το  3ο θερινό σχολείο που πραγματοποίησε το Γεωπάρκο Βίκου- Αώου με θεματική “Γεωποικιλότητα, Βιοποικιλότητα και…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρίγα: Οι κάτοικοι ελέγχουν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων μέσω του ψηφιακού «Χάρτη θερμότητας»

Ο δήμος Ρίγα  στη Λετονία θέτει σε εφαρμογή ένα νέο θεματικό χάρτη Αστικού Περιβάλλοντος, τον…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Πιλοτικό καλοκαιρινό camp για παιδιά με αυτισμό

Ο δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε με επιτυχία το πιλοτικό καλοκαιρινό camp για δέκα παιδιά με αυτισμό…