Άρθρο Localit 05 Ιουνίου, 2021

Διάκριση Δήμου Αγίων Αναργύρων- Καματερού, στα BravoSustainabilityAwards

Διάκριση στην κατηγορία της λειτουργίας πλατφόρμας ηλεκτρονικής διαβούλευσης, έλαβε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού στα BravoSustainabilityAwards .

«Η διάκριση για τη Διακυβέρνηση που λάβαμε, είναι προϊόν μιας μεγάλης προσπάθειας από την πλευρά όλων μας με στόχο να ενισχυθεί η συμμετοχή των πολιτών σε θέματα που τους αφορούν, ώστε να μην είναι απλοί θεατές, αλλά να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις», τόνισε ο δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας.

To βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρης Ζαλακούδης ο οποίος μεταξύ  άλλων είπε ότι: «Το βραβείο αυτό αποτελεί το έναυσμα για τη διεύρυνση των διαδικασιών αποφάσεων με συντεταγμένη δομή και λειτουργία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος, συμμετέχοντας στον Ολοκληρωμένο Μηχανισμό Πολυεπίπεδης Διαβούλευσης (ΟΜΠΔ), e-dialogue.oke.gr, ο οποίος ανήκει στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ), έθεσε σε λειτουργία την πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης στην οποία θα καλούνται, ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο, τα μέλη της Διοίκησης, οι εργαζόμενοι του φορέα, οι πολίτες και οι εμπλεκόμενοι φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους επί των προτεινόμενων από το Δήμο έργων και δράσεων ή να προτείνουν τις δικές τους ιδέες και δράσεις για έργα προς υλοποίηση».

Σύμφωνα με τον Δήμο, στο άμεσο μέλλον, προγραμματίζεται η ηλεκτρονική διαβούλευση να αξιοποιηθεί σε όλο το εύρος των αποφάσεων και να ανοίξει προς το κοινό.

Με αυτό τον τρόπο, σχεδιάζει τη διεύρυνση της δημοκρατικής δομής με μία λειτουργία συναπόφασης για το μέλλον της πόλης, δημιουργώντας ενεργούς πολίτες, αναπτύσσοντας δημιουργικά συνεχώς το διάλογο και ορίζοντας πράξεις μέσα τις συμμετοχικές διαδικασίες.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 05 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ Ανατολικής Σάμου και Δοξάτου

Οι Δήμοι Ανατολικής Σάμου και Δοξάτου Δράμας υπέγραψαν, την Τρίτη 4 Αυγούστου, πρωτόκολλο αδελφοποίησης κατόπιν…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ ... 03 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση εργασίας: Νέο Δίκτυο ΟΤΑ για την ανάδειξη της Βιομηχανικής Κληρονομιάς

ΚΕΔΕ, ΕΕΤΑΑ και ΕΛΛΕΤ για τη δημιουργία Δικτύου ΟΤΑ Βιομηχανικής Κληρονομιάς- Από τα εγκαταλελειμμένα βιομηχανικά…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Αλεξανδρούπολη ενισχύει τους δεσμούς με Kelsterbach, Raunheim και Rüsselsheim

Με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και των γερμανικών πόλεων Kelsterbach, Raunheim…