Άρθρο Localit 04 Ιουλίου, 2022

Διάκριση Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού στα βραβεία Bravo

Σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού στη φετινή τελετή απονομής Βραβείων Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2022 (https://bravosustainabilityawards.com/bravo-sustainability-week-2022/), η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το Qualitynet Foundation.

Η διάκριση αφορά τη δράση με τίτλο “Βελτιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτιρίων με καινοτομία στη χρηματοδότηση” η οποία εντάσσεται στη Θεματική Β “Υποδομές, Κτίρια και Κατασκευές” στον Πυλώνα “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”. Η δράση αυτή αποτελεί το αντικείμενο το έργου PRODESA το οποίο υλοποίησε η Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ΑΑΚ με πλήρη χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON 2020.  Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών,  Στ. Δανάκος

Στο πλαίσιο του έργου, ο Δήμος έχει εντάξει συνολικά 26 κτίρια (20 σχολικά κτίρια+6 δημοτικά κτίρια) για τα οποία εκπονήθηκε μελέτη ενεργειακών παρεμβάσεων. Το σχέδιο χρηματοδότησης που μελετήθηκε στο πλαίσιο του PRODESA για την υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων βασίστηκε στον συγκερασμό δημοσίων επιδοτήσεων και ιδιωτικών κεφαλαίων. Το χρηματοδοτικό σχήμα που τελικώς επιλέχθηκε για το Δήμο περιλαμβάνει χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και από τον Ανάδοχο, μέσω σύμβασης με τη μορφή Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ).

“Πέρα από το αναμενόμενο οικονομικό, ενεργειακό και περιβαλλοντικό όφελος, δεν είναι καθόλου αμελητέο το γεγονός ότι η βελτίωση των συνθηκών άνεσης υπό μελέτη κτίρια, μέσα από τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, θα συνδράμει στην εξοικείωση των χρηστών και ιδιαίτερα των μαθητών των σχολείων, με τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, τη χρήση Α.Π.Ε. και, γενικότερα, με την υιοθέτηση συνηθειών φιλικών προς το περιβάλλον”, σημειώνει ο Δήμος και προσθέτει ότι  “Πρόκειται για μια καλή πρακτική και με την ανάδειξη της πρακτικής αυτής μέσω της συμμετοχής του στη διοργάνωση, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού αποδίδει αξία στη βιώσιμη πόλη και επικοινωνεί τις προσφερόμενες λύσεις που συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση – διαβούλευση για τη μελέτη αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην Καβάλα

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Μελέτη αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην Καβάλα», ο…

Ενδιαφέρουν 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Η.Ν. Ψαρών: Πολύ σημαντική αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Βολισσό και Πειραιά

Αναβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ηρωικής Νήσου Ψαρών με τη Βολισσό και τον Πειραιά καθώς…

Ενδιαφέρουν 23 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση αιτήσεων έως 2/10 για τις 300 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας ανέργων 30 ετών και άνω στην Αττική

Παρατείνεται, μέχρι την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022, στις 23:59, η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για…