Άρθρο Localit 22 Ιανουαρίου, 2024

Διαδικτυακή υπηρεσία για την έκδοση και παρακολούθηση παραβόλου για τα ζώα συντροφιάς

Με Απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης διατίθεται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης η διαδικτυακή υπηρεσία  «Αναζήτηση/Δέσμευση/Επιστροφή e-παραβόλου από Φορέα» στο πληροφοριακό σύστημα «Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς» του υπουργείου Εσωτερικών .

Σύμφωνα με την απόφαση:

Η διάθεση της διαδικτυακής υπηρεσίας «Αναζήτηση/ Δέσμευση/Επιστροφή e-παραβόλου από Φορέα» στο πληροφοριακό σύστημα «Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς» του Υπουργείου Εσωτερικών είναι εφικτή με τις κάτωθι μεθόδους (Άρθρο 1):

– Αναζήτηση βάσει: (α) κωδικό παραβόλου (β) ΑΦΜ (γ) Με ημερομηνίες και Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Ημ. Γέννησης

– Υλοποιεί τη δέσμευση ενός παραβόλου και επιστρέφει τη νέα κατάσταση του παραβόλου (Δεσμευμένο)

– Αναζητά και επιστρέφει τους ΚΑΕ που ανήκουν στο παράβολο καθώς και ορισμένα επιπλέον στοιχεία για επιβεβαίωση

– Διαδικασία επιστροφής χρημάτων ολική ή μερική (σε συγκεκριμένους ΚΑΕ), με αιτιολόγηση του λόγου επιστροφής

Η διαδικτυακή υπηρεσία θα χρησιμοποιηθεί για την έκδοση και παρακολούθηση παραβόλου για τη λήψη, καταχώριση και διατήρηση γενετικού υλικού στο εργαστήριο φύλαξης και ανάλυσης γενετικού υλικού ζώων συντροφιάς (ΕΦΑΓΥΖΣ)., σύμφωνά με το άρθρο 14 του ν. 4830/2021 και την ΚΥΑ υπ’ αρ. 1609/2022 (Β’ 203).

Επίσης το υπουργείο Εσωτερικών  έχει την υποχρέωση να λάβει οργανωτικά μέτρα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Άρθρο 2):

  1. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανομένων πληροφοριών και, κατ’ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη απειλή ή τυχαίο κίνδυνο. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει την υποχρέωση χρήσης των λαμβανομένων πληροφοριών αποκλειστικά και μόνον για το σκοπό που περιγράφεται στην παρούσα.
  2. Η διάθεση των διαδικτυακών υπηρεσιών διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με την Πολιτική Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ., την Πολιτική Ορθής Χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών, καθώς και τις διατάξεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέλος της «Ορεινής Συμμαχίας» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων ο Δήμος Ελασσόνας

Την ένταξή του ως μέλους στην Ορεινή Συμμαχία (Mountain Partnership) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Μια μοναδική μουσική βραδιά με τον λαουτίστα Βασίλη Κώστα και τον δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλο

Δύο από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες, ο Σωκράτης Σινόπουλος και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια Δ. Ελλάδας «συμμαχούν» για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών

Τα θεμέλια για μια δυναμική συνεργασία ανάμεσα στην Αναπτυξιακή Αθήνας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μπήκαν…