15 Μαρτίου, 2022

Διαδικτυακή συνάντηση ΚΕΔΕ με εκπροσώπους εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Δημήτρης Παπαστεργίου: Κανείς δεν περισσεύει από τέτοιες επιτυχημένες δράσεις, οφείλουμε να τις διασφαλίσουμε και να τις συνεχίσουμε απρόσκοπτα

 

 

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της ΚΕΔΕ και εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγου και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διασφάλιση της απρόσκοπτης και επιτυχημένης μέχρι σήμερα λειτουργίας του προγράμματος στους δήμους καθώς και η εκτίμηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το προσωπικό που ήδη στελεχώνει το πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού όπως διαπιστώθηκε και κατά τη συνάντηση, αριθμός εργαζομένων, που επί χρόνια προσφέρει τις  υπηρεσίες του, μένει εκτός, γεγονός που, όπως τονίστηκε, θα επιφέρει δυσλειτουργίες στην υλοποίηση του προγράμματος και γεννά μία αίσθηση αδικίας, μετά από 17 χρόνια αδιάλειπτης εργασίας.

«Σε μια εποχή που όλοι έχουμε αντιληφθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων αλλά και την αναγκαιότητα στήριξης ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων των πολιτών στις τοπικές μας κοινωνίες, θεωρούμε ότι κανείς δεν περισσεύει από τέτοιες επιτυχημένες δράσεις και οφείλουμε να τις διασφαλίσουμε και να τις συνεχίσουμε απρόσκοπτα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να αναζητηθούν νόμιμοι τρόποι έτσι ώστε ο αριθμός αυτός των εργαζομένων, να απορροφηθεί στις υπάρχουσες δομές.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα την επόμενη εβδομάδα.

Στην διαδικτυακή συνάντηση εκτός του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου συμμετείχαν: ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης, η προϊσταμένη Διεύθυνσης και Επεξεργασίας Πολιτικών της Τ.Α. Χρύσα Μανάρα, η προϊσταμένη Νομικής Υπηρεσίας ΚΕΔΕ Ντορέτα Αλεξίου και ο Γεράσιμος Φεσσιάν, στέλεχος της ΚΕΔΕ.

Επίσης συμμετείχαν οι εξής εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγου και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι»: ο πρόεδρος  Κοινωνικών Δομών Λευκάδας Γιάννης Αθανασίου, η πρόεδρος του ΒΣΣ Αττικής Σοφία Κολιζέρα, η πρόεδρος Σωματείου ΕΠΥΒ Κεντρικής Μακεδονίας Ζωή Ιωακειμίδου, η πρόεδρος του ΒΣΣ Σωματείου Καρδίτσας Γκόλφω Γκαραγκούνη, η πρόεδρος Χρυσούλα Κλεισαρχάκη και η γενική γραμματέας Αναστασία Πανούση του ΣΕΚΦΕΟ Κρήτης και η γραμματέας Σωματείου Εύβοιας Ελένη Γιαννούτσου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυνατό ξεκίνημα για τη μονάδα τεχνικής βοήθειας της ΕΕΤΑΑ. Επίσκεψη Προέδρου ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου στα νέα της γραφεία.

Δημήτρης Παπαστεργίου: Πάγια θέση μας η τεχνική βοήθεια σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους  …

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Παπαστεργίου: Και φέτος η Αυτοδιοίκηση θα τα καταφέρει, στέκοντας ο ένας δίπλα στον άλλον θα δίνουμε λύσεις στα προβλήματα

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με κυρίαρχα θέματα τις  ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν και αφορούν…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 24 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Δημήτρης Παπαστεργίου: Στην Πολιτική Προστασία η Αυτοδιοίκηση είναι πάντα εκεί και σίγουρα μπορεί να προσφέρει…