15 Μαρτίου, 2022

Διαδικτυακή συνάντηση ΚΕΔΕ με εκπροσώπους εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Δημήτρης Παπαστεργίου: Κανείς δεν περισσεύει από τέτοιες επιτυχημένες δράσεις, οφείλουμε να τις διασφαλίσουμε και να τις συνεχίσουμε απρόσκοπτα

 

 

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ της ΚΕΔΕ και εκπροσώπων του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγου και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι».

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διασφάλιση της απρόσκοπτης και επιτυχημένης μέχρι σήμερα λειτουργίας του προγράμματος στους δήμους καθώς και η εκτίμηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για το προσωπικό που ήδη στελεχώνει το πρόγραμμα.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού όπως διαπιστώθηκε και κατά τη συνάντηση, αριθμός εργαζομένων, που επί χρόνια προσφέρει τις  υπηρεσίες του, μένει εκτός, γεγονός που, όπως τονίστηκε, θα επιφέρει δυσλειτουργίες στην υλοποίηση του προγράμματος και γεννά μία αίσθηση αδικίας, μετά από 17 χρόνια αδιάλειπτης εργασίας.

«Σε μια εποχή που όλοι έχουμε αντιληφθεί την κρισιμότητα των καταστάσεων αλλά και την αναγκαιότητα στήριξης ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων των πολιτών στις τοπικές μας κοινωνίες, θεωρούμε ότι κανείς δεν περισσεύει από τέτοιες επιτυχημένες δράσεις και οφείλουμε να τις διασφαλίσουμε και να τις συνεχίσουμε απρόσκοπτα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να αναζητηθούν νόμιμοι τρόποι έτσι ώστε ο αριθμός αυτός των εργαζομένων, να απορροφηθεί στις υπάρχουσες δομές.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να επιδιωχθεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα την επόμενη εβδομάδα.

Στην διαδικτυακή συνάντηση εκτός του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου συμμετείχαν: ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ Γιάννης Καραγιάννης, η προϊσταμένη Διεύθυνσης και Επεξεργασίας Πολιτικών της Τ.Α. Χρύσα Μανάρα, η προϊσταμένη Νομικής Υπηρεσίας ΚΕΔΕ Ντορέτα Αλεξίου και ο Γεράσιμος Φεσσιάν, στέλεχος της ΚΕΔΕ.

Επίσης συμμετείχαν οι εξής εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγου και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι»: ο πρόεδρος  Κοινωνικών Δομών Λευκάδας Γιάννης Αθανασίου, η πρόεδρος του ΒΣΣ Αττικής Σοφία Κολιζέρα, η πρόεδρος Σωματείου ΕΠΥΒ Κεντρικής Μακεδονίας Ζωή Ιωακειμίδου, η πρόεδρος του ΒΣΣ Σωματείου Καρδίτσας Γκόλφω Γκαραγκούνη, η πρόεδρος Χρυσούλα Κλεισαρχάκη και η γενική γραμματέας Αναστασία Πανούση του ΣΕΚΦΕΟ Κρήτης και η γραμματέας Σωματείου Εύβοιας Ελένη Γιαννούτσου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημαντική η πιλοτική εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου. Απαραίτητη η άμεση κάλυψη των επιπλέον αναγκών που θα δημιουργηθούν σε προσωπικό και λειτουργικά έξοδα

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας χαιρετίζει την παράταση του σχολικού ωραρίου που θα ισχύσει από…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ώρα να ενεργήσουμε: Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συμμετέχει στον Εθνικό στόχο για την εξοικονόμηση ενέργειας

Στον «πόλεμο» για την εξοικονόμηση ενέργειας, πρέπει να βοηθήσουμε όλοι! Και πρέπει να το κάνουμε…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουλίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διαχείριση αποβλήτων και ενεργειακή κρίση: Μείζονα θέματα για την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτική οικολογία

Συνάντηση ανταλλαγής απόψεων της Κ.Ε.Δ.Ε. με τους Οικολόγους-Πράσινους Το ζήτημα της διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και…