07 Δεκεμβρίου, 2021

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθ. Εξαδάκτυλο για τους εμβολιασμούς

Δ. Παπαστεργίου: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες επιτάχυνσης των εμβολιασμών για Covid-19 με στοχευμένες εκδηλώσεις ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές

 

 

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τη συμμετοχή του προέδρου  του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, του προέδρου  και του  αντιπροέδρου της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ, Ιωάννη Λυμπέρη, δημάρχου ΄Ηλιδας και  Γιάννη Ταγκαλέγκα, δημάρχου Λεβαδέων και του γενικού διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία και ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ της ΚΕΔΕ και των Δήμων της χώρας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, προκειμένου να συμβάλλουν στην επιτάχυνση του εμβολιασμού για Covid-19 των πολιτών, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό κάλυψης.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε εξετάστηκαν οι προτάσεις που έχει διατυπώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την επίσπευση των εμβολιασμών ανά την επικράτεια.

 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε πως οι δήμοι  θα εξακολουθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν να συμβάλουν στην επιτάχυνση του εμβολιασμού των πολιτών, με στοχευμένες εκδηλώσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ σωστές προτάσεις που έχει διατυπώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Σημείωσε δε ότι, ιδιαίτερη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί στην περιφέρεια, σε απομακρυσμένα χωριά και οικισμούς, όπου έχουμε και τα μικρότερα ποσοστά εμβολιασμού καθώς και ότι είναι καθοριστική η συμβολή  της Εκκλησίας.

 

Σε ό,τι αφορά τους Δήμους  συμφωνήθηκε να προωθηθούν οι εξής δράσεις.

  • Κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στις δημοτικές κοινωνικές δομές προκειμένου να έρθουν σε επικοινωνία με το οικογενειακό, συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των ανεμβολίαστων νοσούντων.
  • Συνέχιση και ενίσχυση των ενημερωτικών εκδηλώσεων των Δήμων σε συνεργασία είτε με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, είτε με τον ΠΙΣ.
  • Συντονισμένη προσπάθεια των Δήμων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τον εντοπισμό των περιοχών με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και διοργάνωση ενημερωτικών συζητήσεων με κλιμάκια εμβολιαστών γιατρών και Ιατρικών Συλλόγων, οι οποίοι θα διενεργούν και τους εμβολιασμούς επί τόπου.

 

Το θέμα της επιτάχυνσης των εμβολιασμών αναμένεται να συζητηθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, το οποίο συνέρχεται την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 22 Φεβρουαρίου, 2024
Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την απόφαση της Βουλής για τη σύσταση Υποεπιτροπών Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών στο πλαίσιο της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

Λάζαρος Κυρίζογλου, πρόεδρος ΚΕΔΕ: Ιστορική απόφαση που δικαιώνει το πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης για ειδική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 13 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ και 164 δήμοι κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης του τέλους ταφής

Λ. Κυρίζογλου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Προσφύγαμε στο ΣτΕ προκειμένου να αρθεί ένα άδικο και αντισυνταγματικό μέτρο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 12 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ συνεδριάζει αύριο Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.00. Η…