07 Δεκεμβρίου, 2021

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας ΚΕΔΕ με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθ. Εξαδάκτυλο για τους εμβολιασμούς

Δ. Παπαστεργίου: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες επιτάχυνσης των εμβολιασμών για Covid-19 με στοχευμένες εκδηλώσεις ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές

 

 

Διαδικτυακή συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, τη συμμετοχή του προέδρου  του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, του προέδρου  και του  αντιπροέδρου της Επιτροπής Υγείας της ΚΕΔΕ, Ιωάννη Λυμπέρη, δημάρχου ΄Ηλιδας και  Γιάννη Ταγκαλέγκα, δημάρχου Λεβαδέων και του γενικού διευθυντή της ΚΕΔΕ Γιάννη Καραγιάννη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία και ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ της ΚΕΔΕ και των Δήμων της χώρας με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, προκειμένου να συμβάλλουν στην επιτάχυνση του εμβολιασμού για Covid-19 των πολιτών, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλό ποσοστό κάλυψης.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε εξετάστηκαν οι προτάσεις που έχει διατυπώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την επίσπευση των εμβολιασμών ανά την επικράτεια.

 

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε πως οι δήμοι  θα εξακολουθήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν να συμβάλουν στην επιτάχυνση του εμβολιασμού των πολιτών, με στοχευμένες εκδηλώσεις και λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ σωστές προτάσεις που έχει διατυπώσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Σημείωσε δε ότι, ιδιαίτερη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί στην περιφέρεια, σε απομακρυσμένα χωριά και οικισμούς, όπου έχουμε και τα μικρότερα ποσοστά εμβολιασμού καθώς και ότι είναι καθοριστική η συμβολή  της Εκκλησίας.

 

Σε ό,τι αφορά τους Δήμους  συμφωνήθηκε να προωθηθούν οι εξής δράσεις.

  • Κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινωνικών λειτουργών που εργάζονται στις δημοτικές κοινωνικές δομές προκειμένου να έρθουν σε επικοινωνία με το οικογενειακό, συγγενικό και φιλικό περιβάλλον των ανεμβολίαστων νοσούντων.
  • Συνέχιση και ενίσχυση των ενημερωτικών εκδηλώσεων των Δήμων σε συνεργασία είτε με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, είτε με τον ΠΙΣ.
  • Συντονισμένη προσπάθεια των Δήμων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τον εντοπισμό των περιοχών με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και διοργάνωση ενημερωτικών συζητήσεων με κλιμάκια εμβολιαστών γιατρών και Ιατρικών Συλλόγων, οι οποίοι θα διενεργούν και τους εμβολιασμούς επί τόπου.

 

Το θέμα της επιτάχυνσης των εμβολιασμών αναμένεται να συζητηθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, το οποίο συνέρχεται την Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στο High-Level Political Forum του ΟΗΕ με θέμα «Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δ. Καφαντάρης: Η διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση της…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η δημιουργία ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή στο επίκεντρο συνάντησης του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Μ. Κόνσολα και του Προεδρείου Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ

Το πάγιο αίτημα των ορεινών Δήμων, η δημιουργία ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή, συζητήθηκε…

Newsletter (middle) ... 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον υφυπουργό Οικονομικών Χρ. Δήμα για την πλατφόρμα του τέλους επιτηδεύματος και την επιτάχυνση απόδοσης των πόρων στους δήμους

Η άμεση ομαλοποίηση της λειτουργίας της πλατφόρμας για τις δηλώσεις του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και…