14 Δεκεμβρίου, 2021

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η Αναγκαιότητα της Στεγαστικής Πολιτικής και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», συνδιοργανώνουν ΚΕΔΕ – ΜΑΘ ΑΕ/ΑΟΤΑ – Ίδρυμα Heinrich Boell

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα την Αναγκαιότητα της Στεγαστικής Πολιτικής και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου στις 10 πμ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας δια μέσου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνδιοργάνωση με την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΕ/ΑΟΤΑ και το Ίδρυμα Heinrich Boell.

Σκοπός της διαδικτυακής εκδήλωσης είναι, να αναδειχθούν οι πολύπλευρες διαστάσεις του ζητήματος της στέγασης και οι αστικές προκλήσεις με τις οποίες συνδέεται, η ανάγκη πολιτικών στέγασης που μπορούν να απαντήσουν στον στεγαστικό αποκλεισμό, όπως και η αυξανόμενη ενεργειακή φτώχεια. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν μελέτες για το στεγαστικό ζήτημα που έχουν ολοκληρωθεί στην Θεσσαλονίκη και στην Νάουσα καθώς και προτάσεις διαμόρφωσης αποτελεσματικών παρεμβάσεων και πολιτικών για μια ολιστική απάντηση στην πρόκληση που επηρεάζει όλο και πιο διευρυμένα στρώματα της κοινωνία, με τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χάραξη στεγαστικής πολιτικής και στην υλοποίηση συναφών δράσεων και παρεμβάσεων.

Πριν από τη διαδικτυακή εκδήλωση, την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στις 12:30,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης – Συκεών, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου κατά την οποία η κα. Μαρία Καραγιάννη,  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος ΜΑΘ ΑΕ/ΑΟΤΑ και ο κ. Σίμος Δανιηλίδης,  Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Αντιπρόεδρος ΜΑΘ ΑΕ/ΑΟΤΑ και Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής ΚΕΔΕ, θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για το σκοπό και το περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τις  ιστοσελίδες των συνδιοργανωτών, και θα διαθέτει Διερμηνεία Νοηματικής Γλώσσας: 

 

ΚΕΔΕ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΙΝΡΙΧ ΜΠΕΛ

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 19 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στο Δημαρχείο του Δήμου Θερμαϊκού

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Δημήτρης Παπαστεργίου, εκφράζοντας το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 18 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η Κ.Ε.Δ.Ε. να συμμετάσχει στην κοινή ομάδα εργασίας με ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΣ για την οικονομική στήριξη των Δήμων

Δ. Παπαστεργίου: Να συγκροτηθεί άμεσα η ομάδα εργασίας και να συνεδριάσει, ώστε να ληφθούν αποφάσεις…

Prodesa: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ ... 17 Ιανουαρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «ΟΤΑ και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης με Μεικτή Χρηματοδότηση» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PRODESA. Ενεργειακές και άλλες ειδήσεις στην ημερίδα της ΚΕΔΕ

H βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στις κτηριακές και άλλες υποδομές των ΟΤΑ, η διευκόλυνση της…