Άρθρο Localit 31 Μαΐου, 2018

Διαδικασίες ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων και χρηματοδότησης σχολικού εξοπλισμού στη Δυτική Ελλάδα

Μέσα στις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων της δυτικής Ελλάδας, όπως νοσοκομεία, κέντρα υγείας και σχολεία, καθώς και για τη χρηματοδότηση του εξοπλισμού σχολείων, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 17.000.000 ευρώ.

Ειδικότερα, όσον αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των ενεργοβόρων δημόσιων κτιρίων του τομέα υγείας, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, χρηματοδοτούνται παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό τομέα.

Η αναβάθμιση των κτιρίων αφορά ενδεικτικά σε παρεμβάσεις στο κέλυφος των κτιρίων, δηλαδή θερμομόνωση, αντικατάσταση συστημάτων ψύξης – θέρμανσης, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κλπ.

Σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση στα σχολικά κτίρια της δυτικής Ελλάδας, προβλέπονται παρεμβάσεις για υλοποίηση έργων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες στα σχολικά συγκροτήματα, ενώ όσον αφορά στον εξοπλισμό, προβλέπονται ενέργειες για την ολοκλήρωσή του, με ιδιαίτερη έμφαση στη χρησιμοποίηση σύγχρονων εποπτικών μέσων.

Σε σχετικές δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, τόνισε μεταξύ άλλων: «Βάλαμε στόχο το 2018 η Δυτική Ελλάδα να καταστεί περιφέρεια – πρότυπο στην εξοικονόμηση ενέργειας. Το κάνουμε πράξη. Σχεδιάσαμε έναν ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό, διεκδικήσαμε πόρους και προχωράμε μεθοδικά στην υλοποίησή του. Δημόσια κτίρια, μεταξύ αυτών οι ενεργοβόρες μονάδες υγείας έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης. Το ίδιο και τα σχολικά συγκροτήματα. Παράλληλα, όμως, δίνουμε απάντηση με πράξεις στη χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό σχολείων. Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν μένει έξω από κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Είναι παρούσα και αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες».

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 29 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: Το 2026 χρονιά επανεκκίνησης και επαναπροσδιορισμού της σχέσης Κεντρικού Κράτους & Αυτοδιοίκησης

Το 2026 σηματοδοτεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μια χρονιά επανεκκίνησης και επαναπροσδιορισμού της σχέσης συνεργασίας…

ΚΕΔΕ 29 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χριστουγεννιάτικες ευχές Προέδρου ΚΕΔΕ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 23 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε ο 1ος χρόνος εφαρμογής του έργου RenoInGR

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συμμετέχει στο έργο RenoInGR, το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο…