Άρθρο Localit 24 Μαΐου, 2023

Δελφοί: Πρόταση ΔΕΠΙΣ για λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Κακοποιημένων γυναικών  

Τρεις σημαντικές αποφάσεις, έλαβε, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Δελφών, στην πρώτη της συνεδρίαση, μετά τη συγκρότησή της.

Συγκεκριμένα τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα:

  • Να γίνουν ενέργειες για τη λειτουργία συμβουλευτικού κέντρου κακοποιημένων γυναικών, σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος
  • Να διοργανωθεί ημερίδα με θέμα την αναδοχή και υιοθεσία
  • Να γίνουν ενέργειες για ανεύρεση καταλύματος προσωρινής φιλοξενίας αστέγων και άλλων ευπαθών ομάδων (όπως ενημέρωσε ήδη ο Δήμος Δελφών με σχετικό Δελτίο Τύπου (22/5/2023-ΔΤ Ο Δήμος Δελφών εξασφαλίζει χώρο προσωρινής φιλοξενίας) η απόφαση υλοποιήθηκε με επιτυχία)

Επίσης, τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Δελφών αποφάσισαν να συνεδριάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, εστιάζοντας σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της, με σκοπό, αφενός την άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν και αφετέρου τη διοργάνωση δράσεων για την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των πολιτών.

«Έχοντας ως κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, για τη διασφάλιση και προώθηση της ισότητας των φύλων, καθώς και την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων μέσα από δράσεις επικοινωνίας, αλλά και την άμεση παρέμβαση όπου απαιτείται με τη δέουσα διακριτικότητα που επιτάσσει η κάθε περίσταση, η Επιτροπή Ισότητας φιλοδοξούμε να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς», σημείωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Δελφών,  Χρυσούλα Πονήρη – Σεγδίτσα.

Ενημερωτικά, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας λαμβάνει υπ’ όψιν τις πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, καθώς και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης επ’ αυτής, με σκοπό την ένταξη των στόχων αυτών στις πολιτικές του Δήμου και στην κατάρτιση των Δημοτικών Σχεδίων Ισότητας. Επίσης, διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του Δήμου τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024: Από 2/7 έως 28/9

Ξεκινά στις 2 Ιουλίου η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης…

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πειραιάς: Μουσική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στην πλατεία Κοραή

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, γεμάτη νότες και μελωδίες, διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου από τις…

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σάμος: Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα και η τρίτη στη Μεσόγειο που αναγνωρίζεται ως TsunamiReady

Η πόλη της Σάμου αναγνωρίστηκε ως TsunamiReady, σε τελετή που διοργάνωσαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου,…