Άρθρο Localit 02 Φεβρουαρίου, 2023

Δεκαπέντε «πράσινες» Γωνιές και τρία Πολυκέντρα Ανακύκλωσης στον Δήμο Διονύσου

Οι πρώτες Γωνιές Ανακύκλωσης (14 Γωνιές + 1 έξυπνη Νησίδα), θα τοποθετηθούν σύντομα σε διάφορα σημεία των Δημοτικών Κοινοτήτων, και θα ακολουθήσουν 3 Πολυκέντρα Ανακύκλωσης στον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη και το Διόνυσο, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).

Προηγήθηκαν αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην παρούσα φάση έχουν επιλεγεί και χωροθετηθεί 30 σημεία, στα οποία θα μπουν σταδιακά Γωνιές Ανακύκλωσης, ενώ έχει δοθεί η δυνατότητα τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων να υποδείξουν – προτείνουν και άλλα σημεία στο μέλλον.

Συγκεκριμένα για το Δήμο Διονύσου προβλέπεται η παράδοση – εγκατάσταση 15 Γωνιών Ανακύκλωσης ως εξής:

– Πέντε (5) συστήματα υπόγειας- ημιυπόγειας αποθήκευσης 4 ρευμάτων
– Τέσσερα (4) συστήματα 5 ρευμάτων
– Τρία (3) συστήματα 6 ρευμάτων
– Δύο (2) κιόσκια ανακύκλωσης
– Μία (1) έξυπνη νησίδα

Τα τρία Πολυκέντρα Ανακύκλωσης προβλέπεται να εγκατασταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στον Άγιο Στέφανο (Δημοτικό Πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Παλαμά), την Άνοιξη (επί της Λ. Μαραθώνος μεταξύ των οδών Πλαστήρα και Δημοκρατίας) και το Διόνυσο (στο χώρο στάθμευσης του γηπέδου ποδοσφαίρου).

“Η συγκεκριμένη δράση συνιστά ένα έργο πνοής που σχετίζεται άμεσα με την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος καθώς και την  προώθηση της ανακύκλωσης ως καθημερινή συνήθεια και πρακτική των πολιτών. Επίσης, μέσω της επέκτασης της ανακύκλωσης ο Δήμος μπορεί να  εξοικονομεί χρήματα από τις εισφορές στον ΕΔΣΝΑ, σε ποσοστό που κυμαίνεται από 5 έως και 25%” όπως σημειώνει σχετικά.

«Ο Δήμος Διονύσου κάνει ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα σε σχέση με την ανακύκλωση. Σε στενή συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Μανώλη Κόκκαλη, τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών Γιάννη Φωτάκη και τους Προέδρους των 7 Δημοτικών Κοινοτήτων, έχουμε ήδη προβεί στη χωροθέτηση των σημείων εκείνων, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να εγκατασταθούν οι πρώτες 15 Γωνιές Ανακύκλωσης, σε σύνολο 30 που προβλέπονται στην προγραμματική  σύμβαση  με τον ΕΔΣΝΑ.

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα θα εγκατασταθούν και 3 Πολυκέντρα Ανακύκλωσης των 30 τ.μ. περίπου, σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη και Διόνυσο. Μαζί με τους συμπολίτες μας προωθούμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την ανακύκλωση, προστατεύουμε το περιβάλλον και παράλληλα εξοικονομούμε χρήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περισσότερα έργα κοινής ωφέλειας στο Δήμο μας», δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέα: Στις πρώτες θέσεις στην ανακύκλωση ηλεκτρικού – ηλεκτρονικού εξοπλισμού ο Δήμος

Ποσότητα 15.030 κιλών αποβλήτων ηλεκτρικού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού, παρέδωσε προς ανακύκλωση,  ο Δήμος Κέας το 2023, στην…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)  εκπονεί ο δήμος Άργους Ορεστικού με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.…

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…