Άρθρο Localit 14 Μαΐου, 2021

Δεκάδες κατεστραμμένοι κάδοι απορριμμάτων αντικαταστάθηκαν στην Πάτρα

Στην Πάτρα δεκάδες κατεστραμμένους από φωτιά, πράσινους και μπλε κάδους (ανακύκλωσης) απορριμμάτων,  αντικατέστησαν εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Οι καταστροφές των κάδων προκλήθηκαν, κυρίως, λόγω της απόρριψης σε αυτούς υπολειμμάτων στάχτης από τζάκια, ξυλόσομπες κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και από υπαίθριες ψησταριές κλπ.

Σύμφωνα με τον Δήμο, οι στάχτες τις περισσότερες φορές κρύβουν εστίες που προκαλούν φωτιά στα εύφλεκτα υλικά που περιέχουν οι κάδοι.

Το πρώτο τετράμηνο του έτους (2021)  οι καταστροφές αυτές αυξήθηκαν συγκριτικά με το αντίστοιχο τετράμηνο πέρυσι.  Καταστράφηκαν 67 πράσινοι και 44 μπλε κάδοι (ανακύκλωσης).

Από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου υπολογίζεται ότι την τελευταία τετραετία έχουν καταστραφεί κι έχουν αντικατασταθεί εκατοντάδες πράσινοι και μπλε (ανακύκλωσης) κάδοι.

“Η  καταστροφή του εξοπλισμού καθαριότητας και η αντικατάστασή του με νέο, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και τους δημότες”, επισημαίνει ο Δήμος Πατρέων, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαία η προσοχή όλων. Καταλήγοντας, καλεί να αποφεύγεται η απόρριψη επικίνδυνων υλικών στους κάδους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση

Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…

Ρεπορτάζ 18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα

Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…

Ρεπορτάζ 08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3

Θεσσαλονίκη 8.12.2025     Ανακοίνωση – Δήλωση   Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…