Άρθρο Localit 14 Μαΐου, 2021

Δεκάδες κατεστραμμένοι κάδοι απορριμμάτων αντικαταστάθηκαν στην Πάτρα

Στην Πάτρα δεκάδες κατεστραμμένους από φωτιά, πράσινους και μπλε κάδους (ανακύκλωσης) απορριμμάτων,  αντικατέστησαν εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας σε διάφορα σημεία του Δήμου.

Οι καταστροφές των κάδων προκλήθηκαν, κυρίως, λόγω της απόρριψης σε αυτούς υπολειμμάτων στάχτης από τζάκια, ξυλόσομπες κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και από υπαίθριες ψησταριές κλπ.

Σύμφωνα με τον Δήμο, οι στάχτες τις περισσότερες φορές κρύβουν εστίες που προκαλούν φωτιά στα εύφλεκτα υλικά που περιέχουν οι κάδοι.

Το πρώτο τετράμηνο του έτους (2021)  οι καταστροφές αυτές αυξήθηκαν συγκριτικά με το αντίστοιχο τετράμηνο πέρυσι.  Καταστράφηκαν 67 πράσινοι και 44 μπλε κάδοι (ανακύκλωσης).

Από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου υπολογίζεται ότι την τελευταία τετραετία έχουν καταστραφεί κι έχουν αντικατασταθεί εκατοντάδες πράσινοι και μπλε (ανακύκλωσης) κάδοι.

“Η  καταστροφή του εξοπλισμού καθαριότητας και η αντικατάστασή του με νέο, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου και τους δημότες”, επισημαίνει ο Δήμος Πατρέων, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαία η προσοχή όλων. Καταλήγοντας, καλεί να αποφεύγεται η απόρριψη επικίνδυνων υλικών στους κάδους.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…