Άρθρο Localit 18 Απριλίου, 2018

Δέκα εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή κτιρίων σε περιοχές που επλήγησαν από πλημμύρες-πυρκαγιές

Χρηματοδότηση ύψους 10,1 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους για κτίρια που υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιές και πλημμύρες εγκρίθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Συγκεκριμένα, για την επισκευή ή ανακατασκευή κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιές σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, του Δήμου Σαρωνικού και του δήμου Μαραθώνα, θα διατεθεί ποσό συνολικού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, για την επισκευή πλημμυρόπληκτων κτιρίων στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, στη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και στο Δήμο Σύμης, εγκρίνεται χρηματοδότηση ύψους 7,3 εκατ. ευρώ, καθώς και χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ στα νησιά της Χίου, της Λέσβου και της Σαμοθράκης.

Για την χρηματοδότηση των έργων ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Ως ελάχιστη συμβολή μας στους συμπολίτες μας, προχωράμε στη χρηματοδότηση της ανακατασκευής κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από πλημμύρες και πυρκαγιές. Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στα αιτήματα των τοπικών φορέων, προχωρώντας σε όλες τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις και κινητοποιώντας κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή προκειμένου να στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες που επλήγησαν».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…