Άρθρο Localit 09 Ιουλίου, 2019

Δανία: Μέτρα για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των ηλεκτρικών πατινιών από τον Δήμο Κοπεγχάγης

Μέτρα εναντίον εκείνων που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά πατίνια για να κυκλοφορούν στους δρόμους της Κοπεγχάγης σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, αποφάσισαν να λάβουν οι τοπικές αρχές.

Η αστυνομία της πρωτεύουσας της Δανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέτεινε τους ελέγχους το Σαββατοκύριακο και προχώρησε σε 28 συλλήψεις. Από τους συλληφθέντες, οι 24 διώκονται για οδήγησε σε κατάσταση μέθης και οι υπόλοι για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών, όπως ανέφεραν οι αρχές μέσω του Twitter.

Στη Δανία η οδήγηση αυτοκινήτου -ή πατινιού- σε κατάσταση μέθης τιμωρείται με πρόστιμο 2.000 κορώνων (περίπου 270 ευρώ).

Τα ηλεκτρικά πατίνια έκαναν την εμφάνισή τους στη χώρα στις αρχές του έτους και ήδη έχουν καταλάβει δρόμους και πεζοδρόμια, προς μεγάλη σύγχυση των πεζών αλλά και όσων κυκλοφορούν με ποδήλατο. Τον Ιούνιο ο δήμος ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την πρόσβαση των πατινιών στο κέντρο της πόλης, σε μια μεγάλη πεζοδρομημένη περιοχή. Στο κέντρο θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο 200 ηλεκτρικά πατίνια, ενώ άλλα 3.000 θα είναι διαθέσιμα για την υπόλοιπη πόλη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαύδος: Ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης

Ξεκίνησε στη Γαύδο η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης, που έχει…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναγκαία η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων για την τοπική ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή Υδάτινα Οικοσυστήματα και Τοπική Ανάπτυξη» αύριο Σάββατο 26 Απριλίου  στο…