Άρθρο Localit 26 Ιουνίου, 2017

Δ. Τζανακόπουλος: Θα υπάρξουν πρόνοιες και ειδική μοριοδότηση για τους συμβασιούχους

Με δεδομένη τη νομική επιπλοκή, η βέλτιστη λύση που προτείνει η κυβέρνηση  είναι μια νέα οχτάμηνη σύμβαση και ταυτόχρονη προκήρυξη του διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν πρόνοιες, αλλά και ειδική μοριοδότηση για τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει στις συγκεκριμένες θέσεις.

Συγκριμένα ο κ. Τζανακόπουλος, είπε ότι έχει βρεθεί ο τρόπος που θα επιλύσει την κρίση με μια νέα σύμβαση για τους νυν συμβασιούχους και από κει πέρα θα υπάρξει προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις.

«Αυτό θα το αποφασίσουμε στη βάση της μελέτης που θα κάνουν οι ΟΤΑ, στη βάση των αναγκών για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Πρόκειται για συνολική πρόταση που σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους στην καθαριότητα επιλύει το θέμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την κίνηση του δήμου Θεσσαλονίκης να αναθέσει  την καθαριότητα σε ιδιώτες για τρεις ημέρες, είπε πως οι ιδιώτες και οι εργολάβοι στοιχίζουν περισσότερο και δημιουργούν συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δηχθεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι το ζήτημα θα έχει λυθεί εντός των επόμενων ημερών και θα καταλαγιάσει η απεργία των εργαζομένων.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης με χθεσινές δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό «247» δήλωσε ανοιχτός σε βελτιώσεις στη ρύθμιση που έχει παρουσιάσει.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέος, έκτος ομαδικός τάφος βρέθηκε στις Συκιές, αποκάλυψε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σ. Δανιηλίδης

Νέος, έκτος ομαδικός τάφος εκτελεσθέντων πολιτικών κρατούμενων του Εμφυλίου πολέμου εντοπίστηκε στις Συκιές κατά τη…

Ρεπορτάζ 12 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο δήμαρχος Ν. Κέρκυρας εξαιτίας του προβλήματος της λειψυδρίας

Οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια για την επίλυση του σοβαρού προβλήματος της λειψυδρίας στον Δήμο…

Ρεπορτάζ 08 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πλούσιο πρόγραμμα και ξεχωριστές συνεργασίες στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, 18-27/7

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Maguy Marin, Χρήστο Παπαδόπουλο, Damien Jalet, Omar Rajeh και Kat Válastur,…