13 Ιανουαρίου, 2023

Δ. Παπαστεργίου στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης: «Αφήστε την Αυτοδιοίκηση να μπορέσει να δουλέψει»

Την ανάγκη να αφεθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού να δουλέψει και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης που διοργανώνει το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης», με κεντρικό θέμα «Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία: από την ανάπτυξη στην ανανέωση».

«Θέλουμε πιο ισχυρή Αυτοδιοίκηση. Θέλουμε δήμους που θα ασχολούνται με τα προβλήματα που έχουν και όχι με το πώς θα μπορέσουν να πάρουν μια απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό που ζήσαμε από το 2019 μέχρι σήμερα είναι πρωτόγνωρο και το ξαναζούμε τώρα λόγω της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αφήστε την Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού να μπορέσει να δουλέψει, να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα και όχι με μια εσωστρέφεια και διαδικασίες που έχουν να κάνουν με στοιχειώδη και λυμένα σε άλλες ευνομούμενες πολιτείες πράγματα, όπως το πώς να πάρεις μια απόφαση για να περάσει το τεχνικό πρόγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαστεργίου.

Για τη Β. Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι πιστεύει πολύ σε αυτές και υπογράμμισε ότι «είναι τέτοια η κουλτούρα τους και το σημείο όπου βρίσκονται, που μόνο μπροστά μπορούν να κοιτάζουν». Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τομέα του περιβάλλοντος, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη αν δεν είναι βιώσιμη» και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη μαζί με άλλες πέντε ελληνικές πόλεις συμμετέχουν σε μια αποστολή για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις ως το 2030. Αυτό από μόνο του αποτελεί το έναυσμα και τη σπίθα για να αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης και επίλυσης των προβλημάτων».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυνατό ξεκίνημα για τη μονάδα τεχνικής βοήθειας της ΕΕΤΑΑ. Επίσκεψη Προέδρου ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου στα νέα της γραφεία.

Δημήτρης Παπαστεργίου: Πάγια θέση μας η τεχνική βοήθεια σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους  …

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Παπαστεργίου: Και φέτος η Αυτοδιοίκηση θα τα καταφέρει, στέκοντας ο ένας δίπλα στον άλλον θα δίνουμε λύσεις στα προβλήματα

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με κυρίαρχα θέματα τις  ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν και αφορούν…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 24 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Δημήτρης Παπαστεργίου: Στην Πολιτική Προστασία η Αυτοδιοίκηση είναι πάντα εκεί και σίγουρα μπορεί να προσφέρει…