Άρθρο Localit 03 Φεβρουαρίου, 2023

Δ. Παπαστεργίου: Ο Μύλος των Ξωτικών, άνοιξε το δρόμο για το μέλλον του τουρισμού στα Τρίκαλα

Τα επόμενα βήματα για το μέλλον του τουρισμού στα Τρίκαλα συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Τρικκαίων, με αφορμή τον απολογισμό της επιτυχημένης διοργάνωσης του 11ου Μύλου των Ξωτικών, που ήταν θετικός ως προς τα οικονομικά, με λογιστικό κέρδος 455.475.90 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Γιάννης Κωτούλας  ο κύκλος των εργασιών του φετινού «Μύλου των Ξωτικών» ανήλθε στις 1.516.161,99 ευρώ και  τα έξοδα στις 1.060.686,09 ευρώ.

 Τα επόμενα βήματα για τον τουρισμό στο Τρίκαλα

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου συνεχάρη την ομάδα που διοργάνωσε και υλοποίησε τη φετινή διοργάνωση, την οποία χαρακτήρισε ως «μια από τις πιο καλές ιστορίες και παραδείγματα, για το πώς μια περιοχή παίρνει την αναπτυξιακή τύχη στα χέρια της».

Τόνισε δε πως ξεκινώντας από την πρώτη διοργάνωση επί δημαρχίας Χρήστου Λάππα, «θα πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο καλών παραδειγμάτων ενός Δήμου, πώς σε μια δημοτική περιουσία, μια δημοτική επιχείρηση γίνεται ατμομηχανή ανάπτυξης σε μια περιοχή»,  προσφέροντας «κορυφαία διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους», ενώ εστίασε στην ανάγκη ενίσχυσης των θετικών και εξάλειψης των όποιων αρνητικών σημείων.

Ο κ. Παπαστεργίου  υπογράμμισε πως πλέον ο δήμος Τρικκαίων, αξιοποιώντας τη μέχρι τώρα εμπειρία καλείται να εστιάσει στο πως θα ενισχυθεί συνολικότερα ο τουρισμός στην περιοχή, αξιοποιώντας το «πολύ μεγάλο τουριστικό – πολιτιστικό απόθεμα» και  το πλήθος των έργων πολιτισμού κα υποδομής που υλοποιούνται, ολοκληρώθηκαν ή δημοπρατούνται όπως:

Το Λαογραφικό Μουσείο που ολοκληρώθηκε,  το Ψηφιακό Μουσείο – Ασκληπιείο, που η υλοποίησή του είναι σε εξέλιξη, το  Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών, που κατασκευάζεται), το Μουσείο Τσιτσάνη, στο οποίο εγκαινιάζεται σύντομα το ανανεωμένο περιεχόμενο, το Αρχαιολογικό Μουσείο που οποίο έχει αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού, η αναμόρφωση του λόφου Προφήτη Ηλία, που σύντομα θα ανοίξουν οι σχετικοί διαγωνισμοί με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης,  η οικία Τζάνα, χώρος εκδηλώσεων και πολιτισμού, μαζί με τα έργα αναμόρφωσης της πόλης.
Ο δήμαρχος Τρικκαίων προανήγγειλε επίσης την πραγματοποίηση συνεδρίου στις 15 και 16 Μαρτίου με τίτλο «#Τρίκαλα 2030»,  για το μέλλον των Τρικάλων, υπό το πρίσμα των νέων δυνατοτήτων που διαμορφώνονται με τον Ε65, τη νέα, σοβαρή συζήτηση για την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής, τον Μύλο των Ξωτικών.
Στο συνέδριο θα παραστούν φορείς του τουρισμού και της Αυτοδιοίκησης με καλά παραδείγματα για τον τουρισμό, εκπρόσωποι εταιρειών και φορέων.

Εξήγγειλε επίσης την ενασχόληση της e-trikala ΑΕ και με τον τουρισμό, με τη μετατροπή της σε οργανισμό διαχείρισης τουριστικού προϊόντος, καθώς μπορεί να διαχειριστεί τα του τουρισμού με «ευστροφία, ταχύτητα, πρωτοτυπία, καινοτομία», τονίζοντας ότι πλέον «δε χρωστά πουθενά».

Στη συζήτηση με τους δημοτικούς συμβούλους, τέθηκαν ζητήματα για βελτίωση παροχών από τον δήμο, σε επίπεδο κυκλοφορίας οχημάτων, συνεργασίας με τις τοπικές επιχειρήσεις, στηλίτευσης μη θεμιτών πρακτικών.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερη και ανοιχτή κοινωνία, με χαμογελαστούς ανθρώπους και πλήθος τοπικών προϊόντων. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία ως κοινωνία και ως δήμος».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 13 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για την ενεργειακή μετάβαση από τη Μινώα Ενεργειακή

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση σε θέματα που αφορούν την ενεργειακή μετάβαση, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

Από το 2015 που άρχισε το πρόγραμμα ενημερώσεων στα σχολεία και μέχρι στιγμής έχουν ενημερωθεί…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 26 Ιανουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ToNoWaste – Οι δράσεις που θα υλοποιήσει το Χαλάνδρι στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος

Στη γενική συνέλευση του ευρωπαϊκού έργου ToNoWaste, που πραγματοποιήθηκε 15 – 17 Ιανουαρίου στην Αυστριακή…