01 Νοεμβρίου, 2021

Δ. Παπαστεργίου: Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες, για να εμβολιασθούν οι συμπολίτες μας.

Διοργάνωση τηλε-ημερίδων μέσα στο Νοέμβριο σε Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος.

 

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και με την ενεργό συμμετοχή των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, προχωρούν μέσα στο Νοέμβριο στη διοργάνωση ενημερωτικών τηλε-ημερίδων, με συμμετοχή στελεχών της Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, εκπαιδευτικών κι εκπροσώπων φορέων και συλλόγων, με στόχο την προώθηση των εμβολιασμών ενάντια στον covid-19.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΚΕΔΕ, η οποία συμμετέχει ενεργά στην ενίσχυση του εμβολιαστικού κινήματος, με στόχο τη θωράκιση της υγείας των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών από τις συνέπειες του τέταρτου κύματος της πανδημίας και της μετάλλαξης του ιού.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε από το Υπουργείο Υγείας η περαιτέρω συνδρομή της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού που θα εμβολιασθεί, αλλά και να δοθεί ώθηση στην εμβολιαστική στρατηγική για τις ηλικίες 12-17 ετών, αφού πλέον 1 στα 3 νέα κρούσματα εμφανίζεται σε αυτή την ομάδα.

 

Ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πολιτείας, η Κ.Ε.Δ.Ε αναλαμβάνει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τις Π.Ε.Δ. της χώρας, να διοργανώσει μέσω πλατφόρμας που θα διαθέσει, μια τηλεδιάσκεψη – εκδήλωση για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

 

Σε κάθε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, ιατροί και παιδίατροι που έχουν ορίσει το Υπουργείο και η εκάστοτε ΠΕΔ, θα δώσουν επιστημονικές απαντήσεις στα ερωτήματα που θα τεθούν από τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, τους γονείς και τους κηδεμόνες, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας κι άλλους φορείς, που θα κληθούν να συμμετάσχουν σε αυτήν.

 

  • Στις 2 Νοεμβρίου η πρώτη τηλε-ημερίδα από την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

 

Οι ενημερωτικές τηλε-ημερίδες ξεκινούν την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Έχουν προγραμματιστεί επίσης σε συγκεκριμένες ημερομηνίες οι παρακάτω αντίστοιχες εκδηλώσεις, ενώ αναμένεται η οριστικοποίηση των ημερομηνιών και για τις υπόλοιπες ΠΕΔ :

 

3/11/2021 – ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου

9/11/2021 – ΠΕΔ Ηπείρου

10/11/2021 – ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

11/11/2021 – ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδος

12/11/2021 – ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

23/11/2021 – ΠΕΔ Θεσσαλίας

 

Με αφορμή τις εκδηλώσεις ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Δ. Παπαστεργίου έκανε την παρακάτω δήλωση :

 

«Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού συμμετέχει από την πρώτη στιγμή ενεργά στην εθνική προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης.

Με τη συνεργασία των ΠΕΔ και μετά από το κάλεσμα της Πολιτείας, διοργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις κι ανταποκρινόμαστε για μια ακόμη φορά σε μια πρωτοβουλία ευθύνης, συμμετέχοντας ενεργά, στην ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ανάγκη να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον εμβολιασμό ενάντια στον covid.

Το εμβόλιο είναι το πιο αποτελεσματικό «όπλο» που διαθέτουμε σήμερα και οι Δήμαρχοι, έχουμε ήδη δώσει πρώτοι το καλό παράδειγμα, με την προσωπική μας συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας».

 

Επισημαίνουμε ότι την ευθύνη διεξαγωγής των εκδηλώσεων την έχει η εκάστοτε ΠΕΔ, η οποία πιθανόν να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής, σε συνεννόηση με τους επιστήμονες που συμμετέχουν και τους φορείς που έχουν προσκληθεί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την ευκαιρία να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε την Πέμπτη…

Newsletter (top) ... 15 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής ΚΕΔΕ και 165 δήμων στο ΣτΕ για τις 8 Οκτωβρίου 2024 για το τέλος ταφής – ΥΠΕΝ και ΕΟΑΝ δεν είχαν καταθέσει τις απόψεις τους

Αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου 2024 η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΕΔΕ και 164 δήμων…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 14 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα ΚΕΔΕ -ΕΕΤΑΑ για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων

Λ. Κυρίζογλου: Πυξίδα για την οργανωμένη και αποτελεσματική λειτουργία των δήμων οι Οργανισμοί Εσωτερικών Υπηρεσιών…