Άρθρο Localit 17 Οκτωβρίου, 2022

Δ. Παπαστεργίου: Διδάγματα και προοπτικές για πιο ανθρώπινες – βιώσιμες πόλεις

Δράσεις για τις πόλεις του παρόντος και του μέλλοντος σε σχέση με την ψυχική υγεία, ανέπτυξε σε πρόσφατο συνέδριο ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στο «1ου Wellbeingr Forum – Η ψυχική υγεία στο επίκεντρο των διεθνών αναπτυξιακών στρατηγικών», που διοργάνωσε η Wellbeingr ΑΜΚΕ υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, στο Ζάππειο Μέγαρο, ο κ. Παπαστεργίου έθεσε τα θέματα που αφορούν σε πόλεις με βελτιωμένες παροχές και ανθρώπινες.

Ειδικότερα ο κ. Παπαστεργίου εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει πρόνοια και σχεδιασμός για την πόλη που θέλουμε, να αναπτυχθούν και υλοποιηθούν συγκεκριμένες δράσεις, που να εστιάζουν σε μια πόλη ήσυχη, ανοιχτή, με χώρους για το παιδί, με ποιότητα ζωής, με πάρκα, με αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους/ες, με υποδομές πρόνοιας και κοινωνικής μέριμνας, με συμβολή στη στήριξη των δημόσιων δομών, με σχολεία και εγκαταστάσεις εκπαίδευσης πραγματικά φιλόξενες, με βελτιώσεις στα πεζοδρόμια και τους πεζοδρόμους, με έργα για τη βελτίωση των υποδομών.
Επίσης, υπενθύμισε τη μορφή των πόλεων στη διάρκεια της πανδημίας και το πόσα έχουμε διδαχθεί από τον ρόλο των διαμορφωμένων αστικών περιοχών σε περιόδους παρόμοιων κρίσεων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 10 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Στη διάθεση των κατοίκων η Παραρεμάτια Διαδρομή

Μετά την παράδοση της νέας οδού Γυφτοπούλου, μια ακόμα από τις αναπλάσεις που υλοποιεί ο…

Βιώσιμες Πόλεις 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ποδηλατοδρόμων σχεδιάζει ο δήμος Παλλήνης

Στην υλοποίηση του σχεδίου για ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη, προχωρά ο δήμος…

Βιώσιμες Πόλεις 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κατερίνης: Υπογραφή σύμβασης για την ανάπλαση κεντρικού πεζόδρομου Μ. Αλεξάνδρου και πλατείας Ελευθερίας

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Κατερίνης και της «Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α.» η…