Άρθρο Localit 13 Οκτωβρίου, 2016

Δ. Αβραμόπουλος: «Ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου»

Μετά την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, σειρά έχει ένα αποτελεσματικό Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου (CEAS), δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος προσερχόμενος στο συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

“Ήρθε η στιγμή να δημιουργήσουμε ένα πιο αποτελεσματικό Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος. Μάλιστα, ήταν κατηγορηματικός όταν ρωτήθηκε εάν τα κράτη μέλη έχουν κατανοήσει τον επείγοντα χαρακτήρα της μεταρρύθμισης του Συστήματος Ασύλου, απαντώντας: “Απολύτως”.

Για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής σημείωσε ότι θα κάνει έκκληση προς τα κράτη-μέλη, προκειμένου “να παράσχουν τεχνική υποστήριξη και ανθρώπινο δυναμικό”.

“Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε κι άλλα βήματα προς τα εμπρός”, πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος και αναφέρθηκε στην ανάγκη “να ενισχυθεί και να εμβαθύνει η συνεργασία της ΕΕ με τρίτες χώρες, όπως με την Τουρκία”, με την οποία η συμφωνία “λειτουργεί σωστά”. “Να εφαρμόσουμε τα Σύμφωνα Εταιρικής Σχέσης με τις αφρικανικές χώρες, τις οποίες επισκεφθήκαμε και είμαστε σε επικοινωνία”, πρόσθεσε.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανήλθε, ερωτώμενος σχετικά, στα θέματα της μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών, επισημαίνοντας: “Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί, και να το αποδείξουν στην πράξη, εφαρμόζοντας όσα έχουμε αποφασίσει για τη μετεγκατάσταση και την επανεγκατάσταση”.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…