Άρθρο Localit 30 Σεπτεμβρίου, 2019

Δ. Αβραμόπουλος. Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία για τη διανομή των μεταναστών

Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία για την αυτόματη αναδιανομή σε χώρες της ΕΕ των μεταναστών που φτάνουν στην Ιταλία ή τη Μάλτα, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα συνάντηση με τη συμμετοχή της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας στη διάρκεια της οποίας προτάθηκε ένα σχέδιο αναδιανομής των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο, το οποίο προτάθηκε στις χώρες μέλη της ΕΕ.

Στη Μάλτα «σημειώσαμε πρόοδο στην κατάρτιση του πλαισίου για μια σειρά μόνιμων και δομικών συμφωνιών», επεσήμανε ο Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Τίποτα δεν έχει υπογραφεί ή συμφωνηθεί. Στόχος ήταν να προετοιμάσουμε ένα έγγραφο το οποίο θα παρουσιαστεί στην επόμενη σύνοδο (των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ)», πρόσθεσε.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ πρόκειται να συναντηθούν στις 8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

Το προσχέδιο της συμφωνίας έχει στόχο να τερματίσει τις διαμάχες μεταξύ χωρών της ΕΕ για τη διανομή των μεταναστών που διασώζονται στη Μεσόγειο εξαιτίας των οποίων πολλοί μετανάστες παραμένουν στη θάλασσα επί ημέρες και εβδομάδες διότι η Ιταλία και η Μάλτα αρνούνται να τους δεχθούν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…