Αυθεντικά Κρητικά Προϊόντα, αποστάγματα της Κρητικής γης, θα αποτελέσουν απόψε Δευτέρα 30 Ιουνίου, για τρεις ώρες, από τις 21.00 έως τις 24.00, τη βάση στη δημιουργία μοναδικών cocktails, στο Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της Γιορτής Κρητικής Διατροφής .
Εννιά από τους καλύτερους bartender της Αθήνας και της Κρήτης, σε ένα ραντεβού δημιουργίας, θα παρουσιάσουν, τις πρωτότυπες συνταγές τους, συνδυάζοντας διεθνείς τεχνικές και τάσεις με ντόπιες πρώτες ύλες!
Έμπνευσή τους η ρακή και η Μυρτόρακη, οι λευκές κρητικές ποικιλίες κρασιού Βηλάνα και Βιδιανό, αλλά και η ερυθρή ποικιλία Κοτσιφάλι.
Για την δημιουργία τους, χρησιμοποιούν επιπλέον σπουδαία διεθνή αποστάγματα και συστατικά, ενώ πάντα ως βάση κρατούν τα κρητικά προϊόντα όπως το μέλι, το πετιμέζι, τα κρητικά παραδοσιακά αναψυκτικά, την αγουρίδα, τα βότανα και τα και αρωματικά φυτά, τις μαρμελάδες και τα λικέρ.
Στόχος της μοναδικής αυτής εκδήλωσης, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κρήτη, είναι η διάδοση των κρητικών προϊόντων και η χρησιμοποίηση τους, σε cocktails που σήμερα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα trends της παγκόσμιας διασκέδασης και ψυχαγωγίας.