Άρθρο Localit 11 Αυγούστου, 2022

Χρώμα στα σχολεία του Δήμου Χανίων

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αισθητικής αναβάθμισης στους αθλητικούς χώρους σε προαύλια των σχολικών μονάδων του Δήμου Χανίων, από τα συνεργεία του.

Όπως τονίζει, οι εργασίες που είχαν αρχίσει με την ευκαιρία της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και των κλειστών σχολείων κατά την περίοδο των περιορισμών που επέφερε η πανδημία, συνεχίστηκαν αδιάκοπα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων όλο το προηγούμενο διάστημα, με περισσότερη μέριμνα να δίνεται την καλοκαιρινή περίοδο που οι σχολικές μονάδες είναι κλειστές.

Συγκεκριμένα, σε περισσότερα από 40 σχολικά συγκροτήματα, σε όλα τα σχολεία περιαστικά των Χανίων, οι αθλητικοί εξωτερικοί χώροι σχεδιάστηκαν και βάφτηκαν από την αρχή, χαρίζοντας χρώμα και χαρά στους μαθητές.

«Το είχαμε ως  στόχο από την αρχή· να διώξουμε το γκρίζο, να βάλουμε χρώμα στη ζωή όλων των μαθητών του Δήμου μας. Είμαστε χαρούμενοι γιατί τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, με επιμονή και πρόγραμμα, κατάφεραν σε δυο χρόνια να χαρίσουν στη σχολική κοινότητα, σε παιδιά και εκπαιδευτικούς, γήπεδα και εξωτερικούς αθλητικούς χώρους που σχεδιάστηκαν και βάφτηκαν από την αρχή, δίνοντας χαρά, χρώμα, χώρο για παιχνίδι και γυμναστική», επισημαίνει ο δήμαρχος Π. Σημανδηράκης.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για τα συνεργεία του Δήμου Χανίων, Γιάννης Νικηφοράκης τόνισε πως: «Έως τώρα, όλα τα σχολεία περιαστικά του Δήμου μας, έχουν πάρει ξανά χρώμα και οι μαθητές έχουν αποκτήσει ξανά όμορφους και λειτουργικούς αθλητικούς χώρους. Τα σχολεία στα οποία γίνονται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης, θα βαφτούν με το πέρας των παρεμβάσεων. Συνεχίζουμε με την ίδια όρεξη και στα σχολεία του κέντρου».

Την προηγούμενη εβδομάδα, τα συνεργεία του Δήμου ολοκλήρωσαν τον σχεδιασμό των γηπέδων του 2ου Γυμνάσιου Χανίων, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων ενώ αυτό το διάστημα ολοκληρώνονται οι αθλητικοί χώροι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων (Βασίλισσας).

Τέλος, με τη συνδρομή των συνεργείων του Δήμου Χανίων έχουν βαφτεί οι αθλητικοί χώροι στην Παλιά Ηλεκτρική Χανίων, στο ΜΑΙΧ και στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Κεραμείων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιστέρι: Compost και φυτά στους πολίτες που συμμετέχουν στο ρεύμα καφέ κάδων

Compost (εδαφοβελτιωτικό) και μικρά φυτά, από το δημοτικό φυτώριο, θα μοιράσει στους πολίτες που συμμετέχουν…

Βιώσιμες Πόλεις 30 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Κατασκευή χώρου στάθμευσης στο Έλος Αγυιάς και ανοιχτού θεάτρου στο πρώην κάμπινγκ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», εντάχθηκε το έργο του Δήμου Πατρέων: Κατασκευή χώρου στάθμευσης…

Βιώσιμες Πόλεις 29 Σεπτεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Ο Δήμος Κοζάνης στο Δίκτυο Πόλεων CrAFt

Ο Δήμος Κοζάνης κάνει ακόμη ένα βήμα προς την μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα με την…