Άρθρο Localit 03 Οκτωβρίου, 2019

Χωρίς τραίνα και προαστιακό σιδηρόδρομο – Ακινητοποιημένοι οι συρμοί του μετρό και των πρώην ΗΣΑΠ, 12.00 – 15.00

Ακινητοποιημένα είναι και σήμερα, για δεύτερη συνεχή μέρα, τα τραίνα συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, αφού οι διαπραγματεύσεις της με τις διοικήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ Α.Ε.) «δεν αποτελούν βάση για περαιτέρω συζήτηση».

Επίσης, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο – Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00 πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμές 1 [πρώην ΗΣΑΠ], 2&3) με αίτημα την ΣΣΕ, η οποία αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019 δεν τίθεται σε ισχύ, υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία των εργαζομένων.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο και τον Προαστιακό, με ανακοίνωσή της η ΠΟΣ δηλώνει πως «οι απαντήσεις που πήραμε σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της Ομοσπονδίας με τις Διοικήσεις ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ, δεν αποτελούν ούτε βάση για περαιτέρω συζήτηση. Ταυτόχρονα η Σ.Σ.Ε. του ΟΣΕ που έχει υπογραφεί από το Μάρτιο βρίσκεται στο Λογιστήριο του Κράτους, δεν έχει υπογραφεί και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Μετά από αυτό, υλοποιούμε την απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου».

Καλεί, τέλος, όλους τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση στους χώρους δουλειάς, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10.30 το πρωί έξω από το κτίριο του ΟΣΕ (Καρόλου 1-3).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…