Άρθρο Localit 21 Μαρτίου, 2024

Χίος: Εργαστήριο εργασιακής συμβουλευτικής για γυναίκες πρόσφυγες

Εργαστήριο εργασιακής συμβουλευτικής με θέμα «Αναζητώντας εργασία» υλοποίησε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χίου μετά από αίτημα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης στη Χίο.

Στο εργαστήριο διάρκειας δύο ημερών, συμμετείχαν συνολικά δέκα γυναίκες πρόσφυγες/αιτούσες άσυλο. Στόχος ήταν η ενδυνάμωση των γυναικών και η ένταξη τους στον οικονομικό ιστό του τόπου μας.

Μέσα από το εργαστήριο οι γυναίκες αρχικά ενημερώθηκαν για τον Συμβουλευτικό Κέντρο και τις υπηρεσίες που παρέχει και ειδικότερα στα πλαίσια της εργασιακής συμβουλευτικής για την «ανάγκη για εργασία αλλά και το περιεχόμενο της εργασιακής συμβουλευτικής». Εκπαιδεύτηκαν στο κομμάτι της αυτογνωσίας συμμετέχοντας σε ασκήσεις αναφορικά με το «Πόσο καλά γνωρίζουμε τον εαυτό μας-Δυνατά και αδύνατα σημεία» αλλά και «Το ιδανικό επάγγελμα για εμένα». Αναζήτησαν τα «Εμπόδια ώστε να ασχοληθούν με το ιδανικό επάγγελμα» αλλά και το «Πως μπορώ να καταρρίψω τα εμπόδια για εργασία». Δόθηκαν πληροφορίες περιβαλλοντογνωσίας ώστε να είναι πιο εφικτή η γνωριμία και δικτύωση με υπηρεσίες και φορείς. Τέλος εκπαιδευτήκαν στη δημιουργία «Προσωπικού Πλάνου Ανάπτυξης» αλλά και σε δυνατούς τρόπους αυτοπροβολής όπως το βιογραφικό σημείωμα, η προσωπική κάρτα, η δικτύωση με εργοδότες πόρτα-πόρτα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι φλεβών/αρτηριών στον δήμο Κοζάνης

Προληπτικό έλεγχο και ενημέρωση  για την χρόνια φλεβική νόσο διοργανώνουν ο δήμος Κοζάνης σε συνεργασία…

Με μια ματιά 20 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Περιφέρεια Ηπείρου: Σήμερα η γνωμοδότηση για το φωτοβολταϊκό στη λίμνη Πουρναρίου

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί του αιτήματος της…

Με μια ματιά 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέο «πάρκο τσέπης» με 456 αρωματικά φυτά και δέντρα στην Τούμπα

Ένα νέο «πάρκο τσέπης», γεμάτο με αρωματικά φυτά και δέντρα, «γεννήθηκε» στην οδό Αμφιπόλεως, στην…