20 Μαΐου, 2022

Χιλιάδες πολίτες άναψαν τη Φλόγα της Μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Με μεγάλη συγκίνηση δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε περισσότερους από 40 Δήμους σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό άναψαν την φλόγα της μνήμης των 350 χιλιάδων θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το βράδυ της Τετάρτης 18 Μαΐου, παραμονή της πένθιμης επετείου.

 

Η εκδήλωση «Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» ήταν πρωτοβουλία του «Δικτύου Πόλεων με απογόνους Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής» – το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ- σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

 

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου τονίζει αναφορικά με την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού τονίζει: «Ως ΚΕΔΕ έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε την ιστορική λήθη. Τα 350.000 θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ζητούν δικαίωση. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας Δήμοι από όλη τη χώρα διοργανώνοντας από άκρη σε άκρη της χώρας, πολλές εκδηλώσεις μνήμης με την συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ αλλά και ως απλός πολίτης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συναδέλφους δημάρχους, αιρετούς αλλά και τους εργαζόμενους των Δήμων που ένιωσαν το κάλεσμα μνήμης και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να κρατήσουν άσβεστο το γεγονός της Γενοκτονίας. Και Γενοκτονία που δεν αναγνωρίζεται, επαναλαμβάνεται».

 

 

Παρόν στις εκδηλώσεις του Δικτύου έδωσαν πολίτες στους Δήμους Καλλιθέας, Πέλλας, Κορυδαλλού, Κιλκίς, Καλαμαριάς, Δεσκάτης, Λαγκαδά, Τεμπών, Ελευσίνας,  Λεβαδέων, Θέρμης, Βριλησσίων, Ορεστιάδας, Πύδνας – Κολινδρού, Σιθωνίας, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Παιονίας, Νέας Σμύρνης, Παιανίας, Ωραιοκάστρου, Βισαλτίας, Αμφιλοχίας, Λαυρεωτικής, Μοσχάτου – Ταύρου, Αρταίων, Καστοριάς, Σερρών, Νεάπολης – Συκεών, Ηρωικής Πόλεως Νάουσας, Πρέβεζας, Θεσσαλονίκης, Έδεσσας, Κοζάνης, Άργους Ορεστικού, Αγρινίου, Παύλου Μελά, Κατερίνης, Λαρισαίων, Χαλκηδόνας, Κορδελιού Ευόσμου, Ασπροπύργου, Κρωπίας, Αχαρνών, Αργυρούπολης- Ελληνικού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 25 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή συνεδρίαση Προεδρείου ΚΕΔΕ, ΔΣ ΠΕΔ Κρήτης και Ολομέλειας Δημάρχων Κρήτης : Η Κρήτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου και το Προεδρείο της ΚΕΔΕ ταξίδεψαν στην Κρήτη και συμμετείχαν σε…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνυπέγραψε το μνημόνιο μετάβασης στην ψηφιακή εποχή μεταξύ ΕΟΚ και Πολιτείας

Δημήτρης Παπαστεργίου: Η Ελλάδα πλέον αλλάζει     Ένα έργο πνοής που αλλάζει όχι μόνο…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 23 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμμετοχή της ΚΕΔΕ στο Workshop ELTI και Τ.Π.Δ. – Η εμπειρία των Εθνικών Αναπτυξιακών Τραπεζών στην κινητοποίηση πόρων από τους Ο.Τ.Α.

Δ. Παπαστεργίου: Οραματιζόμαστε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ως αναπτυξιακή Τράπεζα της Αυτοδιοίκησης.    …