Άρθρο Localit 09 Απριλίου, 2024

Χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν από τις χειρότερες πλημμύρες δεκαετιών στη Ν. Ρωσία

Πλημμύρες, που χαρακτηρίζονται από τις χειρότερες σε διάστημα δεκαετιών, έπληξαν τις τελευταίες ημέρες σειρά ρωσικών περιφερειών στην οροσειρά των Ουραλίων και τη Σιβηρία, καθώς και τμήματα του γειτονικόυ Καζακστάν.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με αύξηση των θερμοκρασιών, την τήξη του χιονιού και το λιώσιμο των χειμερινών πάγων που κάλυπταν τους ποταμούς,  προκάλεσαν άνευ προηγουμένου καταστροφές.

Πλημμύρες απειλούν την περιφέρεια Κουργκάν στη νότια Ρωσία θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή περισσότερων από 19.000 ανθρώπων, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, μερικές ημέρες αφού άνευ προηγουμένου πλημμύρες προκάλεσαν τον εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων και πλημμύρισαν μια πόλη στην περιφέρεια των Ουραλίων.

Επικαλούμενο τον τοπικό κλάδο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι τουλάχιστον 4.000 κατοικίες μπορεί επίσης να πληγούν. Μέτρα έκτακτης ανάγκης έχουν ληφθεί στην περιφέρεια, πρόσθεσε.

Στην πόλη Ορσκ, στην περιφέρεια του Όρενμπουργκ, οργισμένοι κάτοικοι ζήτησαν βοήθεια από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, διαμαρτυρόμενοι ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι τους δεν έχουν κάνει αρκετά για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των χειρότερων πλημμυρών που έχουν καταγραφεί.

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων Αλεξάντρ Κουρένκοφ μετέβη αεροπορικώς σήμερα στην περιφέρεια για να καταγράψει την κατάσταση, αφού αυτό του ανατέθηκε από τον Πούτιν, ανέφερε το υπουργείο μέσω της εφαρμογής Telegram.

Ο Κουρένκοφ θα επισκεφθεί επίσης τις περιφέρειες Κουργκάν και Τιουμέν στα Ουράλια, πρόσθεσε το υπουργείο.

«Ήδη λαμβάνονται εκεί προληπτικά μέτρα, οι ομάδες διάσωσης έχουν ενισχυθεί και οι δυνάμεις και τα μέσα του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων έχουν τεθεί σε συναγερμό», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Η στάθμη του ποταμού Ουράλη, ο οποίος πηγάζει από την οροσειρά των Ουραλίων και χύνεται στην Κασπία, αυξήθηκε κατά αρκετά μέτρα μέσα σε διάστημα ωρών την Παρασκευή και έσπασε φράγμα που είχε δημιουργηθεί εν είδει αναχώματος στην πόλη Ορσκ, 1.800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κλιματική Κρίση 21 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας: Η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα δεν επαρκεί για την προστασία των ωκεανών

Οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που απορροφώνται από τους ωκεανούς θεωρούνται θαλάσσια μόλυνση και οι…

Κλιματική Κρίση 17 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με εξαφάνιση απειλούνται 320 υγρότοποι της μεσογειακής λεκάνης μέχρι το 2100 λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας

Περισσότεροι από το ένα τρίτο των υγρότοπων της μεσογειακής λεκάνης απειλούνται να κατακλυσθούν από τη…

Κλιματική Κρίση 15 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ακραίο κύμα καύσωνα στην Ασία επιδεινώθηκε λόγω της κλιματικής αλλαγής

Οι ακραία υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τον προηγούμενο μήνα στην Ασία επιδεινώθηκαν, και έγιναν πιο…