Άρθρο Localit 24 Νοεμβρίου, 2022

 Χερσόνησος: Ξεκίνησε η κατασκευή των δικτύων του νέου βιολογικού καθαρισμού 

Στον Δήμο Χερσονήσου, ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στον τομέα της επεξεργασίας λυμάτων και της αξιοποίησης υδάτινων πόρων για άρδευση, στις περιοχές Κοκκίνη Χάνι, Καρτερού και Βαθειανού Κάμπου.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, η κατασκευή των δικτύων του νέου βιολογικού καθαρισμού, βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης στην ευρύτερη περιοχή και σε συνδυασμό με τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων σε Μάλια, Χερσόνησο και Γούβες, δρομολογούνται πλέον λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών.

«Ξεκίνησαν εμβληματικά έργα που θα αλλάξουν συνολικά το τοπίο στην επεξεργασία λυμάτων και την αξιοποίηση νερού για άρδευση. Πρόκειται για έργα που απαντούν σε ανάγκες δεκαετιών του τόπου μας και η ολοκλήρωσή τους θα δημιουργήσει νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τον Δήμο Χερσονήσου», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Σέγκος. Πρόσθεσε δε ότι: «Έχει ήδη δημοπρατηθεί και ξεκινά άμεσα και η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Κουτσούρα στις Γούρνες της Δημοτικής ενότητας Γουβών. Πλέον, καλύπτεται το σύνολο σχεδόν του παραλιακού μετώπου του Δήμου Χερσονήσου με σύγχρονες υποδομές επεξεργασίας λυμάτων».

Ο βιολογικός Καρτερού, Βαθειανού Κάμπου, Κοκκίνη Χάνι είναι ένα έργο με ισχυρό κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα, όπως αναφέρει ο Δήμος, και προσθέτει ότι από τη μία θα δημιουργηθεί μία σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και από την άλλη θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης μεγάλου όγκου υδάτινων πόρων για άρδευση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ημερίδα στην ΚΕΔΕ του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες: «Προσαρμογή στη Νέα Πραγματικότητα – Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή»

Στη κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων της ΚΕΔΕ, φιλοξενήθηκε η Ημερίδα  του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», με…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τεχνικός έλεγχος Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Διονύσου τη Δευτέρα 12/12

Τεχνικός έλεγχος και δοκιμαστική ήχηση, 8 ηλεκτροκίνητων και 8 χειροκίνητων σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί στον…

Ενδιαφέρουν 09 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεισφορά τροφίμων για το «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για όλους» του Δήμου Σκύδρας

Στο πνεύμα και στο κλίμα των Αγίων Ημερών και στο πλαίσιο της στήριξης των ευάλωτων…