Άρθρο Localit 24 Νοεμβρίου, 2022

 Χερσόνησος: Ξεκίνησε η κατασκευή των δικτύων του νέου βιολογικού καθαρισμού 

Στον Δήμο Χερσονήσου, ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις στον τομέα της επεξεργασίας λυμάτων και της αξιοποίησης υδάτινων πόρων για άρδευση, στις περιοχές Κοκκίνη Χάνι, Καρτερού και Βαθειανού Κάμπου.

Όπως αναφέρει ο Δήμος, η κατασκευή των δικτύων του νέου βιολογικού καθαρισμού, βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης στην ευρύτερη περιοχή και σε συνδυασμό με τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων σε Μάλια, Χερσόνησο και Γούβες, δρομολογούνται πλέον λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών.

«Ξεκίνησαν εμβληματικά έργα που θα αλλάξουν συνολικά το τοπίο στην επεξεργασία λυμάτων και την αξιοποίηση νερού για άρδευση. Πρόκειται για έργα που απαντούν σε ανάγκες δεκαετιών του τόπου μας και η ολοκλήρωσή τους θα δημιουργήσει νέα αναπτυξιακά δεδομένα για τον Δήμο Χερσονήσου», δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Σέγκος. Πρόσθεσε δε ότι: «Έχει ήδη δημοπρατηθεί και ξεκινά άμεσα και η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Κουτσούρα στις Γούρνες της Δημοτικής ενότητας Γουβών. Πλέον, καλύπτεται το σύνολο σχεδόν του παραλιακού μετώπου του Δήμου Χερσονήσου με σύγχρονες υποδομές επεξεργασίας λυμάτων».

Ο βιολογικός Καρτερού, Βαθειανού Κάμπου, Κοκκίνη Χάνι είναι ένα έργο με ισχυρό κοινωνικό, οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα, όπως αναφέρει ο Δήμος, και προσθέτει ότι από τη μία θα δημιουργηθεί μία σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και από την άλλη θα δοθεί η δυνατότητα αξιοποίησης μεγάλου όγκου υδάτινων πόρων για άρδευση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορίστηκαν οι περιφεφειακοί δρόμοι ευθύνης καθαριότητας των δήμων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 6710 Τεύχος Β’ 29 Νοεμβρίου 2023 η απόφαση Αριθμ. 102832…

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράταση 2-6 μηνών και αναστολή καταβολής φορολογικών οφειλών για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Σε παράταση καταβολής των φορολογικών οφειλών από 2 έως και 6 μήνες για τους πληγέντες…

Ενδιαφέρουν 01 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τροπολογία για παράταση υποβολής “πόθεν έσχες”

Με Τροπολογίαπου εισάγεται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων – Ενσωμάτωση…