Άρθρο Localit 21 Οκτωβρίου, 2024

Χερσόνησος: Τις δυνατότητες πλήρους αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας διερευνά ο Δήμος  

Στην πλήρη καταγραφή, συντήρηση και αξιοποίηση όλων των ακινήτων που έχει στη διάθεσή του, στοχεύει ο Δήμος Χερσονήσου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος της περιοχής Ζαχαρίας Δοξαστάκης, πραγματοποίησε αυτοψία και έλεγχο του κτιρίου πρώην Δημαρχείου Μαλίων, με τους αρμόδιους υπάλληλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, παρουσία του Τοπικού Αντιδημάρχου Δ.Ε. Μαλίων,  Σπ. Κατσαμποξάκη και της προέδρου της Δ.Κ. Μαλίων, Μ. Λαυρεντάκη.

Όπως αναφέρει ο Δήμος στην  ανακοίνωσή του, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλίων, διαπιστώθηκαν οι πολύ μεγάλες ανάγκες φροντίδας και συντήρησης του κτιρίου. Επιβεβαιώθηκαν παράλληλα οι μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν τόσο αναφορικά με την κάλυψη κτιριακών αναγκών του Δήμου Χερσονήσου, όσο και αναφορικά με την αξιοποίηση χώρων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και κοινωνικών δράσεων.

«Όπως είναι γνωστό και φαίνεται από τις παρεμβάσεις που ήδη υλοποιούμε, στόχος μας είναι η πλήρης καταγραφή, συντήρηση κι αξιοποίηση όλων των ακινήτων που έχουμε στη διάθεση μας ως Δήμος Χερσονήσου», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης και πρόσθεσε ότι:

«Σε αυτό το πλαίσιο διερευνούμε τις δυνατότητες και προοπτικές του Δημοτικού Καταστήματος στα Μάλια, ενός χώρου που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες του συνολικότερου εγχειρήματος, ωστόσο είμαστε διατεθειμένοι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, προκειμένου δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της δημοτικής μας περιουσίας, που είναι ασφαλώς περιουσία όλων των δημοτών μας. Άμεσα θα προχωρήσει η σύνταξη πλήρους τεχνικής μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη λειτουργικότητα των κτιρίων, προκειμένου να αναζητήσουμε την εξασφάλιση χρηματοδότησης από τους διαθέσιμους πόρους για την εκτέλεση του έργου».

Στην ανακοίνωσή αναφέρεται επίσης, ότι παράλληλα με τις δράσεις για την αξιοποίηση και συντήρηση του Δημοτικού Καταστήματος στα Μάλια, προχωρούν άμεσα και οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση και αρχειοθέτηση όλων των ακινήτων ιδιοκτησίας του Δήμου Χερσονήσου στη Δημοτική Ενότητα Μαλίων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…