Άρθρο Localit 08 Δεκεμβρίου, 2023

Χερσόνησος: Με mini bus ενισχύεται το ΚΗΦΗ του Δήμου

Με την προμήθεια ενός mini bus 17 θέσεων, με δυνατότητα μεταφοράς Ατόμων με Αναπηρία, ενισχύεται το έργο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Χερσονήσου, στο  πλαίσιο της αναβάθμισης των δομών που αφορούν στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς την Τρίτη Ηλικία.

Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Χερσονήσου, είναι μονάδα ημερήσιας φιλοξενίας ηλικιωμένων ατόμων που διαμένουν στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, μη δυνάμενων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες-άνοια κλπ.) και των οποίων τα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος εργάζονται, ή αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, ή προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην φροντίδα του ηλικιωμένου ατόμου.

«Αποτελεί προτεραιότητα η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ) και η υποβοήθηση της αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσής τους. Στηρίζουμε και ενισχύουμε το έργο του Κ.Η.Φ.Η του Δήμου Χερσονήσου αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τους ωφελούμενους του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», σημείωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…