Άρθρο Localit 09 Ιουνίου, 2022

Χερσόνησος: Καθαρισμός ανεξέλεγκτης χωματερής στα Μάλια από το Δήμο

Σε εργασίες καθαρισμού παράνομης χωματερής στα Μάλια προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χερσονήσου στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας που αφορά στην πολιτική προστασία, την καθαριότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο Δήμος Χερσονήσου, όπως αναφέρει,  καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση της καθαριότητας του περιβάλλοντος σε όλο το εύρος του και στην κορυφή της ατζέντας της καθημερινότητας βρίσκεται η ελαχιστοποίηση των περιπτώσεων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων.

Μήνυμα ευαισθητοποίησης αλλά και αυστηροποίησης των ελέγχων έστειλε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

«Στο μείζον θέμα της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος χρειάζεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Για τους λίγους όμως που συνεχίζουν να παρανομούν, η δημοτική αρχή δεν θα δείξει καμία ανοχή στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε : «Ο Δήμος Χερσονήσου έχει το προνόμιο να διαθέτει ΧΥΤΑ καθώς και πράσινα σημεία όπου οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν απορρίμματα. Σε αυτούς τους χώρους, σε ΧΥΤΑ Χερσονήσου και στο πράσινο σημείο των Μαλίων μπορούν οι πολίτες να πηγαίνουν τα απορρίμματα. Οι χώροι ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων πέραν της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιών».

Στο σημείο παρέμβασης στα Μάλια, μαζεύτηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων και μπαζών και η εικόνα του άλλαξε άρδην. Κάλεσμα στους πολίτες σε συστράτευση κατά των ανεξέλεγκτων χωματερών απηύθυνε ο Δήμαρχος Χερσονήσου.

«Για την προστασία του περιβάλλοντος και ένα καλύτερο μέλλον πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, μη επιτρέποντας σε κάποιους ασυνείδητους να επιβαρύνουν τον πανέμορφο τόπο μας. Σας καλούμε, όλοι μαζί, να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Είναι στο χέρι μας και θα το πετύχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 22 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Antiparos Circular Business

Στην Αντίπαρο ξεκίνησε η δράση Antiparos Circular Business, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το…

Βιώσιμες Πόλεις 18 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράδοση 3 απορριμματοφόρων και καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Αμαρουσίου

Με την παράδοση στο Δήμο Αμαρουσίου, τριών απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων, καφέ κάδων ειδικής ανακύκλωσης και…

Βιώσιμες Πόλεις 15 Σεπτεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Υπογραφή σύμβασης για την αστική ανάπλαση του κέντρου των Χανίων

Στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης που περιλαμβάνει 30 οικοδομικά τετράγωνα προχωρά ο Δήμος Χανίων,…