Άρθρο Localit 09 Μαΐου, 2013

Χερσόνησος: Αντιδρά ο δήμος για την μεταβίβαση του Ξενία στο ΤΑΙΠΕΔ

jenia taipedΤην αντίδραση του δήμου Χερσονήσου προκάλεσε η απόφαση για τη μεταβίβαση του Ξενία στο Καρτερό στο ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία παραχώρησης ή πώλησης σε ιδιώτη.

Ο δήμαρχος, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, δήλωσε πως ο δήμος έχει καταθέσει πρόταση στην Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, ώστε  το Ξενία να γίνει Μουσείο Τουρισμού. Αναφερόμενος στην άθλια εικόνα που παρουσιάζει σημείωσε ότι η υπηρεσία καθαριότητας έχει παρέμβει πολλές φορές ώστε να καθαρίσει ο χώρος, όμως μετά από λίγο παρουσιάζει τη γνωστή εικόνα ντροπής. Επίσης εκτίμησε ότι από τη στιγμή που το κτίριο έχει κηρυχθεί διατηρητέο, δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιώτες.

Το «Μοτέλ Ξενία» χτίστηκε εντός αρχαιολογικού χώρου στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Πρόκειται για έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα, Άρη Κωνσταντινίδη και χαρακτηρίστηκε ως νεότερο μνημείο.

Όσον αφορά το ακίνητο στο Καλό Χωριό Αγίου Νικολάου έκτασης 47 στρεμμάτων, ο αντιδήμαρχος, Μιχάλης Σγουρός, μιλώντας στην  ΕΡΑ- Ηρακλείου,  δήλωσε πως είναι δύσκολο να αποκρατικοποιηθεί γιατί βρίσκεται εντός Α’ Αρχαιολογικής ζώνης όπου δεν επιτρέπεται η παραμικρή παρέμβαση.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…