Άρθρο Localit 18 Ιανουαρίου, 2022

Χερσόνησος: Ανοικτή ηλεκτρονική διαβούλευση για το ΣΒΑΚ του Δήμου  

Σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση  έθεσε ο Δήμος Χερσονήσου το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, και καλεί τους δημότες να εκφράσουν τη γνώμη τους μέσω ανοικτής ηλεκτρονικής διαβούλευσης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2022.

Σημείο αναφοράς του σχεδιασμού είναι η διαμόρφωση στρατηγικής που αφορά σε μία σύγχρονη αντίληψη για τις μετακινήσεις και η παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία.

Στόχος είναι η ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των σχετικών μορφών μεταφοράς, ενθαρρύνοντας τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες μορφές, ενώ παράλληλα προωθείται η οδική ασφάλεια με την προαγωγή ήπιων μετακινήσεων και εν γένει η αλλαγή της φιλοσοφίας της μετακίνησης στις πόλεις και στους οικισμούς.

«Είναι ένα οραματικό σχέδιο για το σύνολο του Δήμου Χερσονήσου με παρεμβάσεις τόσο βραχυπρόθεσμου όσο και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Χερσονήσου συνέταξαν ένα πλήρες σχέδιο με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Απευθύνω κάλεσμα στους δημότες να συμμετάσχουν στην ανοικτή ηλεκτρονική διαβούλευση», δήλωσε ο δήμαρχος  Γ. Σέγκος.

Τα μέτρα που παρουσιάζονται διαμορφώθηκαν μετά από τη συσχέτιση οράματος, προτεραιοτήτων, στόχων που προέκυψαν στο σύνολο της εκπόνησης του ΣΒΑΚ Χερσονήσου ενώ λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις των φορέων και των πολιτών που συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις και στις έρευνες ερωτηματολογίων, συνεντεύξεις κ.α.

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποτελεί το στρατηγικό σχέδιο για τις μετακινήσεις στο δήμο Χερσονήσου για την επόμενη 15ετία και λειτουργεί παράλληλα ως σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για τις μελλοντικές προσκλήσεις εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων, ως εκ τούτου η γνώμη των δημοτών είναι σημαντική.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση για τη δεύτερη φάση της διαμόρφωσης των Ενετικών Τειχών

Ένα οραματικό έργο που θα αναβαθμίσει κι άλλο τα Ενετικά Τείχη και θα τα καταστήσει…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού Νερόμυλου στο Ίνι, προχωράει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Στην αποκατάσταση του παραδοσιακού νερόμυλου και δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών στο Ίνι, προχωρά ο Δήμος Μινώα…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Ιουνίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ειδική ράμπα στην παραλία «Ακτή» για τα Άτομα με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό , η ράμπα ΑμεΑ για την…