Άρθρο Localit 01 Ιουνίου, 2023

«Χάρισε ζωή»… στη Φλώρινα

Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας προτίθεται να δημιουργήσει στον Δήμο  κόμβο του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών – Πανεπιστήμιο Πατρών (KEΔMOΠ) «Χάρισε ζωή».

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Διαδικασία λήψης δειγμάτων Μυελού των Οστών. Ενημέρωση & Δειγματοληψία».

Στόχος της εκπαίδευσης αυτής είναι μέλη του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου μας και όποιος άλλος το επιθυμεί, να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις και τη σχετική πιστοποίηση εξειδικευμένου λήπτη και να διευκολυνθούν οι δημότες που επιθυμούν να γίνουν δότες, αποφεύγοντας έτσι άλλες πιο περίπλοκες και «θολές» διαδικασίες.

Το Γραφείο Εθελοντισμού, πάντα σε συνεννόηση και υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων του KEΔMOΠν γίνεται ένας ισχυρός βραχίονας τόσο για την επικοινωνία, όσο και για την υλοποίηση δράσεων που αφορούν στο μείζον θέμα της προσφοράς Μυελού των Οστών.

Όσες και όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, πρέπει να δηλώσουν εγγράφως έως την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023, την πρόθεση τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου Εθελοντισμού gedf2021@yahoo.com, το οποίο με τη σειρά του θα διαβιβάσει τα αιτήματα συμμετοχής στην κεντρική πλατφόρμα εγγραφής το ΚΕΔΜΟΠ.

Με τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν σχετικές οδηγίες για τη συμμετοχή τους (ημερομηνία, ώρα, ηλεκτρονικό σύνδεσμο κ.ά.).

Καθημερινά εκατοντάδες συνάνθρωποί μας διαγιγνώσκονται με έναν τύπο καρκίνου του αίματος, συχνά λευχαιμία (η πιο συνήθης μορφή καρκίνου στα παιδιά). Για πολλούς η μόνη ελπίδα ζωής είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών από ένα συμβατό εθελοντή δότη.    Το ΚΕΔΜΟΠ – “Χάρισε Ζωή” ενημερώνει για την ανάγκη της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών και εγγράφει εθελοντές δότες, βοηθώντας ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών να βρουν το συμβατό εθελοντή δότη που θα τους «χαρίσει» ζωή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρίγα: Οι κάτοικοι ελέγχουν την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων μέσω του ψηφιακού «Χάρτη θερμότητας»

Ο δήμος Ρίγα  στη Λετονία θέτει σε εφαρμογή ένα νέο θεματικό χάρτη Αστικού Περιβάλλοντος, τον…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 09 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Πιλοτικό καλοκαιρινό camp για παιδιά με αυτισμό

Ο δήμος Αθηναίων ολοκλήρωσε με επιτυχία το πιλοτικό καλοκαιρινό camp για δέκα παιδιά με αυτισμό…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 04 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα διεθνής αναγνώριση του Δήμου Χαλανδρίου – Θα συντονίζει τη Ρώμη και 4 ακόμα ευρωπαϊκές πόλεις, σε θέματα αστικής καινοτομίας

Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξασφάλισε ο δήμος Χαλανδρίου σε ρόλο συντονιστή, χάρη στο διεθνώς βραβευμένο πρόγραμμα…