Άρθρο Localit 11 Ιουλίου, 2024

Χάρης Δούκας: «Μηδενική ανοχή στα κρούσματα διαφθοράς. Θα τα εξαλείψουμε όπου και εάν υπάρχουν»

“Δηλώνουμε κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ότι η δημοτική μας αρχή δεν θα ανεχθεί εγκληματικές και παραβατικές πρακτικές, που αμαυρώνουν την τιτάνια προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του Δήμου να ανταποκριθούν με πληρότητα στα καθήκοντά τους” τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας  κατά την τοποθέτησή του στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο για το κύκλωμα των εκβιαστών.

Ο κ. Δούκας δήλωσε ότι η δημοτική αρχή θα λάβει κάθε μέτρο για να αποτραπούν και να εξαλειφθούν τα κρούσματα διαφθοράς, όπου κι αν υπάρχουν.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες που έχει προβεί η δημοτική αρχή για τη διευκόλυνση του έργου έργο της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας για την υπόθεση των συλληφθέντων δημοτικών υπαλλήλων και τη συνδρομή του στην έρευνα της υπόθεσης. Παράλληλα ενημέρωσε ότι οι εν λόγω υπάλληλοι τέθηκαν αμέσως σε αναστολή άσκησης καθηκόντων και παραπέμφθηκαν με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, και εάν για τους συλληφθέντες εκδοθεί ένταλμα προσωρινής κράτησης μετά την απολογία τους, που ξεκινά σήμερα, με νεότερη απόφαση δημάρχου θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία, σύμφωνα με τη προβλεπόμενη νομοθεσία.

Τέλος ο δήμαρχος Αθηναίων ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τα επόμενα βήματα της δημοτικής αρχής:

«Προχωράμε σε νέα Κανονιστική, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ολοκληρωμένη, που αφορά τη λειτουργία και τους ελέγχους σε καταστήματα εστίασης, περίπτερα και ξενοδοχεία. Θα ξεκινήσει διάλογος με σκοπό να την έχουμε έτοιμη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Έχουμε καταθέσει εγγράφως πρόταση στο Υπουργείο Εσωτερικών για τροποποίηση στον νόμο, για τις άδειες λειτουργίας καταστημάτων και κυρώσεις παραβατών.

Αναπτύσσουμε αυτή τη στιγμή, ένα πληροφοριακό σύστημα που αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος – κατά 75-80% είναι έτοιμο – και μία ειδική πλατφόρμα σε άμεση συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Προσόδων, για να βελτιώσουμε όλες τις διαδικασίες ελέγχου, και βεβαίως, να μπορέσουμε να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια και ταχύτητα σε όλες τις διαδικασίες».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 12 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πτολεμαΐδα: Αγωνία των εργαζομένων στη ΔΕΤΗΠ για το μέλλον της τηλεθέρμανσης

Σειρά θεμάτων αναφορικά με το μέλλον της τηλεθέρμανσης θέτει το Σωματείο Εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση…

Ενδιαφέρουν 12 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Τριήμερος δωρεάν δερματολογικός έλεγχος σε τρία Δημοτικά Ιατρεία

Τριήμερος δερματολογικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί δωρεάν στις 16, 17, και 18 Ιουλίου από τις 9:00…

Ενδιαφέρουν 12 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παραχώρηση του Μουσείου Ιακωβίδη στον Δήμο Δυτικής Λέσβου ζητά ο Τ. Βέρρος

Με επιστολή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου…