Άρθρο Localit 20 Ιουνίου, 2022

Χανιά: Ψηφιοποίηση αρχείων και συλλογών του Δήμου σε Δημοτική Βιβλιοθήκη και Πινακοθήκη

Νέα χρηματοδότηση, για μια ακόμη διεκδίκησή του, εξασφάλισε ο Δήμος Χανίων μέσω της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. για το έργο με τίτλο: «Ψηφιοποίηση και προβολή των συλλογών πολιτισμού του Δήμου Χανίων».

Η πρόταση αφορά στην ψηφιοποίηση και προβολή των αρχείων και συλλογών της  Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, καθώς και την ψηφιακή, τρισδιάστατη απεικόνιση δύο εμβληματικών κτιρίων (Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου-Μεγάλο Αρσενάλι), αλλά και μία σειρά ψηφιακών εφαρμογών προβολής.

«Είναι σημαντικό η προσπάθεια, ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει στον Δήμο Χανίων, να αποδίδουν καρπούς και να φέρνουν πρόσθετους πόρους στα Χανιά από τα ανταγωνιστικά προγράμματα του ΕΣΠΑ. Η ψηφιοποίηση σημαντικών συλλογών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, αλλά και η δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών προβολής, αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητας της δημοτικής μας αρχής», δήλωσε ο δήμαρχος Π. Σημανδηράκης.

Ειδικότερα θα υλοποιηθούν:

  • Σε σχέση με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων:

v  υπηρεσίες τεκμηρίωσης και ψηφιοποίησης του πλούσιου υλικού της βιβλιοθήκης που αφορά φωτογραφίες, περιοδικά έγγραφα, βιβλία  και από τη Βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου.

  • Σε σχέση με τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων:

v  Τεκμηρίωση και ψηφιακή φωτογράφησή του συνόλου των έργων τέχνης.

  • Τρισδιάστατη απεικόνιση των τριών εμβληματικών κτιρίων του Δήμου (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, κτίριο βιβλιοθήκης και κτίριο Δημοτικής Πινακοθήκης).
  •  Σειρά ψηφιακών εφαρμογών, όπως ψηφιακό αποθετήριο που θα αποθηκεύει το υλικό, το οποίο θα είναι διαθέσιμο και προσβάσιμο από πολλαπλές επιλογές αναζήτησης.

Παράλληλα, θα διατίθεται και σειρά εφαρμογών, με χρήση από πολλαπλά κανάλια και τεχνολογίες (επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας κλπ).

Το έργο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», με συνολική επιλέξιμη δαπάνη 403.484,00€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 04 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου: Πρόγραμμα κατ΄ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας

Ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα υλοποιεί ο δήμος Ηρακλείου προσφέροντας κατ’ οίκον νοσηλευτική φροντίδα σε άτομα…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 04 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέες καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες από τον Δήμο Ιλίου

Σε νέες καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες προχωρά ο Δήμος Ιλίου, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και…

Καλές Πρακτικές ΟΤΑ 03 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόσκληση του δήμου Τρικκαίων σε επιχειρήσεις για συμμετοχή τους στο TriCoin

Καινοτόμο πρόγραμμα επιβράβευσης των πολιτών μέσω χρήσης δημοτικών υπηρεσιών και άθλησης υλοποιεί ο δήμος Τρικκαίων. …